De Steilrand
Vogels
Op
woensdag16feb202219:30

Insectenetende vogels in beeld.

Insectenetende vogels in beeld.

Vogels heb je in alle maten en soorten, van het kleinste zangvogeltje tot de grote roofvogels. De basis van het leven op land zijn de planten, gegeten door de insecten en daar leven dan weer veel insectenetende vogels leven. Planten en ongewervelde dieren als stapelvoedsel onderin de voedselketen.

Iedere vogel heeft daarvoor een andere soort snavel

Een pincetsnavel is recht, spits en smal en daarmee kan de prooi uit hun schuilplaats worden gepikt. Het perfecte gereedschap voor roodborst, winterkoning, merel, wielewaal, kwikstaarten en heggemus. Een priemsnavel is lang, dun en vaak gekromd en is daarmee ideaal om in de bodem van ondiep water naar weekdieren, wormen, insecten en larven te zoeken. Grutto, wulp, tureluur en scholekster zijn daarmee uitgerust. Iedere vogel zingt dus niet alleen zoals het gebekt is, maar eet vooral met de juiste snavel.

 

Natuurfotograaf Henk van Dijk heeft 43 soorten vogels die leven van insecten vastgelegd in zijn fraaie nieuwe serie. IVN de Steilrand nodig u van harte uit op deze eerste lezing in deze fase van corona. De lezing is op woensdag 16 februari in de Hamar, Stevensplein 1 in Belfeld. Omdat er nog wat beperkingen zijn in de horeca starten we om 19.30 uur dus een half uurtje eerder.

Algemene informatie

Wielewaal
woensdag 16 februari 2022 - 19:30
Locatie: 
De Hamar
Stevensplein 1
5951 DV Belfeld
Nederland
Extra Informatie: 

I.v.m. Coronamaatregelen is QR code of negatief testbewijs verplicht.
Denk ook aan mondkapje en 1.5 meter maatregel

Contactpersoon: 
Google Maps image