Gezondheid

Op avontuur zonder teken en met zakje

Na een verfrissende wandeling in de natuur, zit je niet te wachten op teken die stiekem een ritje op je blote huid willen maken. Maar ze zijn erg goed in zich verstoppen in allerlei groen en kunnen ongemerkt op jou belanden. Daarom sta je daar, als een amateur-detective met je armen omhoog, jezelf inspecterend alsof je op zoek bent naar een verborgen schat. “Ben ik veilig? Of is er een indringer?”

Een korte inspectie van je lijf is een kleine prijs om te betalen voor gemoedsrust en een tekenvrij bestaan. Muggenbeten voel je vanzelf kriebelen, maar een beet van een teek merk je veel minder snel op. Ondanks dat een teek zich eerst een tijdje vastbijt in je… Dus snel na een wandeling op zoek, naar de soms ziekmakende teek!

Hoe? Lees er hier meer over.

Wil je al tijdens je wandeling voor detective spelen? Neem dan een zakje mee! Als een moderne milieu-ridder kun je zo zwerfafval verzamelen terwijl je door de prachtige natuur loopt. Het is als een milieuvriendelijke speurtocht waarbij je niet alleen geniet van het buiten zijn, maar ook een positieve impact hebt op je omgeving.

Dus daar ga je, een mooie wandeling voor de boeg en je zwerfvuilzakje in de hand, op een missie om teken te slim af te zijn en de natuur te beschermen tegen de ongewenste rommel die sommige mensen achterlaten. Het is alsof je de hoofdrol speelt in je eigen avonturenfilm, waarbij je tegelijkertijd een heldhaftige verdediger van het milieu en een meester in teken-detectie bent.

Ontdek meer over

Deel deze pagina