Natuurgidsenopleiding

De Natuurgidsenopleiding (NGO) is een door IVN Landelijk erkende opleiding die anderhalf jaar duurt. Na het succesvol afronden van de opleiding ben je een officiële IVN Natuurgids en kun je groene activiteiten opzetten en organiseren, zoals natuurexcursies of werken met basisschoolkinderen. De NGO wordt begeleid en uitgevoerd door het opleidingsteam in nauw overleg met het bestuur.

Inmiddels zijn er meer dan 16.000 IVN natuurgidsen die overal in Nederland mensen laten zien hoe interessant en leuk de natuur is. IVN Amsterdam organiseert deze opleiding samen met IVN Amstelveen en ‘t Twiske. Enthousiast geworden? Lees dan snel verder!

Opzet natuurgidsenopleiding

De Natuurgidsenopleiding is opgebouwd uit meerdere modules waarin de volgende thema’s worden behandeld:

De natuurgidsenopleiding telt gemiddeld 30 lesavonden en ongeveer evenveel excursies. De lessen vinden plaats op een doordeweekse avond. De excursies zijn meestal op zaterdag of zondag. Daarnaast zijn er twee werkweekenden: een kennismakingsweekend als start en een werkweekend halverwege. Je moet rekenen op een gemiddelde tijdinvestering van 6 uur per week (de vakanties uitgezonderd). Indien je dit tot een goed eind brengt, ontvang je het landelijk erkende diploma IVN Natuurgids.

Ervaringen gidsen (in opleiding)

Wil je weten hoe deelnemers de opleiding ervaren? Lees dan in de ledenmagazine Groenbewuste Amsterdammer (pag. 15-16), de ervaringen van twee natuurgidsen in opleiding.

Ook kun je deze video bekijken over een van de IVN natuurgidsen:

De natuurgidsenopleiding bij IVN Amsterdam is gestart in 2022 en loopt tot 25 juni 2023 en is vol. Wil jezelf een rol nemen bij het opstarten van de nieuwe natuurgidsenopleiding, vul dan hieronder je gegevens in.

Naam