Ouderenactiviteiten

Wij organiseren natuurgerichte ouderenactiviteiten in verzorgings-, verpleeg- of buurthuizen. IVN Landelijk heeft in dit kader het programma Grijs, Groen & Gelukkig opgezet dat ondersteuning biedt aan IVN Amsterdam. Ons team ouderenactiviteiten brengt ouderen (weer) in contact met de natuur. Vaak fleuren ouderen hier enorm van op en de herinneringen van vroeger gaan weer leven.

Voorbeelden van onze ouderenactiviteiten zijn de Natuurkoffer en natuurwandelingen.

Natuurkoffer

Met de IVN Natuurkoffer wordt de natuur letterlijk de huiskamer ingebracht. Hierbij worden vrijwel alle zintuigen gebruikt: ruiken, voelen en proeven. Voor elk seizoen is er een aparte natuurkoffer gemaakt. Hierin zitten:

Met name dementerende ouderen blijken veel baat te hebben bij de natuurkoffer. Het prikkelen van zintuigen roept herinneringen op. Hierdoor ontstaan levendige verhalen over groene jeugdherinneringen.

Natuurwandelingen

Voor ouderen die nog goed ter been zijn organiseert IVN Amsterdam in samenwerking met Gezond Natuur Wandelen regelmatig korte natuurwandelingen.

Ben je enthousiast geworden en wil je graag meehelpen met het organiseren van ouderenactiviteiten? Neem dan snel contact op met Wyke Beeking