Wereld Rivierendag: 25 september 2022 Water

Wereld Rivierendag: 25 september 2022

Amsterdam 24 augustus 2022

“Rivieren zijn de slagaders van onze planeet; het zijn levenslijnen in de meest ware zin”, aldus Mark Angelo, de initiator van Wereld Rivierendag. En hij heeft gelijk, het zijn de rivieren die ons voorzien van drinkwater en voedsel, zijn een natuurlijke transportweg en beschikken over zuiverende ecosystemen. Rivieren zijn een energiebron en bepalen het landschap van Nederland. 

Het ontstaan van Wereld Rivierendag in een notendop

In 2005 lanceerden de Verenigde Naties de Water for Life Decade campagne. In het leven geroepen om ons meer bewust te maken van de noodzaak om beter voor onze watervoorraden te zorgen. Hierna volgde de oprichting van Wereld Rivierendag door de internationaal bekende rivieradvocaat Mark Angelo.

Zijn voorstel voor Wereld Rivierendag was gebaseerd op het succes van de door hem in 1980 gelanceerde BC Rivers Day. Een World Rivers Day evenement werd door de VN goed gekeurd omdat dit gezien werd als een goed hulpmiddel om de doelstellingen van de Water for Life Decade te realiseren. Rivierendag is wereldwijd omarmd en wordt in bijna 100 landen gevierd.

Tekst: Gina Makken, www.dagenvanhetjaar.nl

Ontdek meer over

Deel deze pagina