Verslag Instagram Foto Challenge

Verslag Instagram Foto Challenge

Amsterdam 20 maart 2022

Op woensdag 23 februari was het eindelijk tijd voor onze eerste Instagram foto challenge. Hieronder een verslag van deze heerlijke dag. Met dank aan de Hortus Botanicus.

We ontmoeten drie stralende meiden uit Amsterdam Oost voor de Hortus Botanicus van Amsterdam Youssra, Giselle en Cheverny onder de Steenijk. Na storm Dudley en Eunice  schijnt de zon en is de lucht stralend blauw.

Instagram Foto Challenge De opdracht: zet jezelf zo tof mogelijk op de foto in de natuur van de Hortus en deel die op Instagram (social media). De hoofdprijs is een afdruk van de mooiste foto in de GBA, ons magazine van IVN Amsterdam.

Voorzitter Jacky doet een korte introductie en Ramona verteld kort iets over de Hortus. Dan beginnen we met een rondje lopen om een eerste indruk te krijgen van de Hortus. De dames zijn nog nooit in de Hortus geweest. Toch vinden ze het meteen leuk en ze vragen enthousiast wat voor “club” we eigenlijk zijn. Dat vertellen we maar al te graag.

Ramona begeleid de groep, ze is natuurfotograaf voor IVN Amsterdam, zit in het communicatieteam en ze werkt ook nog bij buurthuis de Archipel. Vandaag krijgt de liefde voor natuur, fotografie en mensen vorm in deze instagram foto challenge. De meiden  hebben er zin in. Ze krijgen  tips hoe ze kunnen fotograferen en uitleg over de natuur die ze zullen gaan ontdekken. Arend Wakker, IVN lid en Hortus kenner, loopt mee voor interessante weetjes.

Dan krijgen ze een reeks natuur challenges op mee pad te gaan. Zo gaan ze op zoek naar de kaneelboom, de koffieplant, vlinders, schoonmoederszetel, salie, de bananenplant en de oudste planten van de wereld. In het klaslokaal mogen ze planten proeven, ruiken en aanraken. Het is voorjaar en de  krokussen, cyclamen en schoenlappersplant staan te bloeien. Ze genieten zichtbaar van al het moois in de tuin en van zichzelf en elkaar mooi op de foto zetten.

Instagram Foto ChallengeNa afloop drinken we samen een kop thee en bespreken we de  foto’s die zijn gemaakt. Ramona begeleid het gesprek en bespreekt wat ze ziet. Hoe wordt het licht en de schaduw gebruikt. Er zijn close ups en foto’s van natuur en elkaar en selfies gemaakt er is gespeeld met licht. Hoe is de compositie van de foto? Iedereen doet actief mee en is enthousiast over het resultaat en iedereen heeft weer iets geleerd over fotograferen. Er worden veel complimenten aan elkaar gegeven over en weer.

We hebben samen unaniem de winnende foto  gekozen. Deze prachtige foto van Youssra, Giselle en Cheverny . De compositie onder de palm is orgineel, je kunt zien dat het drie vriendinnen zijn, het licht is prachtig en het is duidelijk dat deze meiden plezier hebben in de natuur. Precies wat IVN graag wil uitstralen. De natuur is bijzonder, belangrijk en heerlijk!

Natuur en jongerenWil je meer foto’s zien? Kijk dan op onze  website, op facebook en natuurlijk op Instagram onder #ivnamsterdam. Ben je tussen de 15-27 en wil je zelf ook ’meedoen aan een foto challenge Laat het dan aan Ramona weten: fotofalk1@gmail.com  Een ding is zeker, deze foto challenge is voor herhaling vatbaar. Dus deel het met je vrienden, kinderen en kleinkinderen en meld je interesse alvast aan bij Ramona dan houdt ze je op de hoogte van de volgende foto challenge.

Deel deze pagina