Jacky vergroent de buurt

Amsterdam 24 mei 2023

Er is een landelijke IVN lente tuinier campagne ‘maak je handen vies’ en IVN Amsterdam is daarbij goed zichtbaar. Zo is er een interview gemaakt over onze voorzitter. Die haar buurt vergroent. Wil je zelf ook je buurt vergroenen lees dan het artikel van Kirsten Dorrestijn dat eerder ook in het IVN blad Mens en Natuur verscheen.

IVN’er Jacky Wetzels heeft het natuurvirus flink te pakken. Het begon bij één plantje en inmiddels vergroent ze haar hele eigen buurt – een oppervlakte van maar liefst 350m2!

De buurt vergroenen, dat gaat bij Jacky vanzelf. Met haar enthousiasme steekt ze iedereen aan. Jacky Wetzels van IVN Amsterdam vertelt: ‘Ik ben gewoon begonnen met één plantje m’n eigen stoepje dat werden er langzaamaan meer. Steeds meer buren deden mee. Nu komen hier zelfs mensen wonen omdat het zo groen is! Ik vind het belangrijk dat iedereen voor z’n deur plant wat ‘ie zelf mooi vindt, zolang het maar zonder gif of biologisch gekweekt is. Je wil natuurlijk niet dat een vlinder doodgaat als ‘ie van de nectar van zo’n plant vol gif drinkt.’

Lees verder

 

Deel deze pagina