IVN’er Marjori Hong aan het woord

IVN’er Marjori Hong aan het woord

Amsterdam 19 april 2022

Hallo, ik ben Marjori, een geboren en getogen Amsterdamse. Sinds 2008 deel ik mijn kijk op de alledaagse natuur in de vorm van verhalen, foto’s en video’s. Natuurmomenten, die ik groene tussendoortjes ben gaan noemen. Ze geven goede zin – of beter gezegd: gróene zin – en werken voor mij als antidepressiva zonder bijwerkingen.

Naast het schrijven over natuur, werk ik als yin yoga docent én ook als content manager voor een uitvaartonderneming. Dat laatste wekt soms verbazing, omdat het contrast met m’n luchtige anekdotes op Gefladder.nl zo groot is. Maar voor mij klopt het. Ik zie de natuur als verbindende factor tussen het leven en de dood. Het een kan niet zonder het ander.

Favoriete groene plek in de stad

Heemtuin en Ruige Riet Sloterpark. Het is een klein gebied, maar als je er ’s morgens middenin staat, is het net alsof je alleen op de wereld bent, omringd door allerlei prachtige vogelgeluiden.

Mijn Amsterdamse natuurdroom

Meer aandacht voor groen in relatie tot de mentale gezondheid. Een groene omgeving – en die met aandacht beleven – werkt stressverminderend en houdt de geest in goede conditie. Hier wil ik graag een bijdrage aan leveren.

Mijn relatie met Amsterdamse stadsnatuur

Ik ga de natuur in om rust, plezier en inspiratie te vinden, daarvoor hoef ik de stad niet uit. We hebben mooie parken en polders in de buurt (of de tuin) en wanneer ik daar ’s ochtends vroeg in alle rust aanwezig ben, gebeurt het vanzelf: dan begint het gefladder en verschijnt spontaan een glimlach op mijn gezicht. Geregeld heb ik ook mijn kat Disney bij me. Zij gaat mee aan de lijn. Soms lopend, soms op m’n schouder en soms… op de fiets!

Natuur met een knipoog

Het eerste boek van Gefladder is nu verschenen: stukje lezen?

Gefladder Marjori Hong

 

Gefladder door de tuin, gefladder door het park of gewoon wat onschuldig gefladder door je hoofd, ook wel fantaseren genoemd. In ieder geval even weg van alle druk en drukte en ontdekken dat daar buiten veel te beleven valt.

Natuur is mooi, boeiend, verrassend, lachwekkend, ontroerend – oké, soms ook wat bloederig – maar in ieder geval nooit saai. Je staat erbij en kijkt ernaar.

 

Of je nu 10 of 100 bent, ik wil je graag inspireren om de natuur ook van dichtbij te ontdekken. Want waar je ook woont, gefladder heb je overal.

Titel                            Gefladder deel 1 – Natuur met een knipoog
ISBN                           9789083194608
Prijs                            € 17,50
Verkrijgbaar in        Nederland en België
Website                    Gefladder.nl

 

Meer van Mar

 

Deel deze pagina