IVN’er Marjori Hong aan het woord

IVN’er Marjori Hong aan het woord

Amsterdam 19 april 2022

Hallo, ik ben Marjori, een geboren en getogen Amsterdamse. Sinds 2008 deel ik mijn kijk op de alledaagse natuur in de vorm van verhalen, foto’s en video’s. Natuurmomenten, die ik groene tussendoortjes ben gaan noemen. Ze geven goede zin – of beter gezegd: gróene zin – en werken voor mij als antidepressiva zonder bijwerkingen.

Naast het schrijven over natuur, werk ik als yin yoga docent én ook als content manager voor een uitvaartonderneming. Dat laatste wekt soms verbazing, omdat het contrast met m’n luchtige anekdotes op Gefladder.nl zo groot is. Maar voor mij klopt het. Ik zie de natuur als verbindende factor tussen het leven en de dood. Het een kan niet zonder het ander.

Natuur,
de verbindende factor

tussen het leven en de dood

~ Marjori Hong

 

Favoriete groene plek in de stad

Heemtuin en Ruige Riet Sloterpark. Het is een klein gebied, maar als je er ’s morgens middenin staat, is het net alsof je alleen op de wereld bent, omringd door allerlei prachtige vogelgeluiden.

Mijn Amsterdamse natuurdroom

Meer aandacht voor groen in relatie tot de mentale gezondheid. Een groene omgeving – en die met aandacht beleven – werkt stressverminderend en doet je humeur goed. Het is een mooi gereedschap om te kunnen gebruiken bij de vele uitdagingen die de huidige maatschappij met zich meebrengt.

Mijn relatie met Amsterdamse stadsnatuur

Ik ga de natuur in om rust, plezier en inspiratie te vinden, daarvoor hoef ik de stad niet uit. We hebben mooie parken en polders in de buurt (of de tuin) en wanneer ik daar ’s ochtends vroeg in alle rust aanwezig ben, gebeurt het vanzelf: dan begint het gefladder en verschijnt spontaan een glimlach op mijn gezicht. Geregeld heb ik ook mijn kat Disney bij me. Zij gaat mee aan de lijn. Soms lopend, soms op m’n schouder en soms… op de fiets!

Natuur met een knipoog

Een ‘feel good’ boek voor wie wel een groen tussendoortje kan gebruiken.

Boekentip: Natuur met een knipoog, het eerste deel uit de Gefladder reeks van Marjori Hong

Gefladder door de tuin, gefladder door het park of gewoon wat onschuldig gefladder door je hoofd, ook wel fantaseren genoemd. In ieder geval even weg van alle druk en drukte en ontdekken dat daar buiten veel te beleven valt.

Natuur is mooi, boeiend, verrassend, lachwekkend, ontroerend – oké, soms ook wat bloederig – maar in ieder geval nooit saai. Je staat erbij en kijkt ernaar.

Titel: Natuur met een knipoog – Gefladder deel 1
ISBN: 9789083194608
Prijs: € 20,-
Verkrijgbaar in: Nederland en België
Website: Gefladder.nl
Leeftijd: geschreven voor volwassenen, gelezen van 10 – 100 jaar

Meer van Mar

Deel deze pagina