Foto’s van de re-generatie manifestatie

Foto’s van de re-generatie manifestatie

Amsterdam 20 juni 2022

foto:  kippen door Joost Beets

Wij zijn de generatie, die de aarde nog kan herstellen

Jong of oud, volgens de klimaat wetenschappers, zullen wij het moeten gaan doen. De natuur herstellen en een positieve voetafdruk achterlaten op deze aarde. Dat noem je ook wel re-genereren.

Was jij er als de kippen bij?  Of denk jij:

Hellup? maar hoe dan, dit probleem is te groot!

Ja natuurlijk is het een complex en groot probleem, de natuur op de aarde herstellen. Maar dat wil niet zeggen dat je niks kunt doen. Misschien kun jij het voedselsysteem niet in je eentje oplossen. Tijdens de regeneratie manifestait kun je inspiratie opdoen, soortgenoten ontmoeten en je verbinden met je innerlijke wereld. Want hoe wil je contact maken met anderen als je niet weet wie je bent en wat je drijfveren zijn?

Hoe kom jij erachter wat bij jou past en wat jij kunt doen?

Dat is de uitdaging, wél beginnen, wél iets doen. Iets vinden dat bij jou past en dat je niet teveel moeite kost en waar je trots op bent als het lukt.

Hoe meer mensen een beetje doen, hoe meer effect, want we zijn ondertussen met 7 miljard mensen dus stel je voor:

We gaan allemaal onze eigen stoep, tuin, balkon, straat, dorp of stad vergroenen. Iedereen doet een klein beetje. Hoe zou de wereld er dan uitzien? Deze en nog veel meer vragen, ontmoetingen en inspirerende workshops vormden samen de Re-generatie Manifestatie.

Drie dagen lang op 17, 18 en 19 juni kwamen mensen bij elkaar -bij Stadsboerderij Osdorp en in het Sloterpark bij de Drijfsijs- om zich te verbinden met hun eigen innnerlijke wereld, met elkaar en de natuur om ons heen in Amsterdam.

Hoe dat was? We laten het zien met dit foto verslag:

De omslagfoto met de kippetjes is van Joost Beets. Hug me! Knuffelen met kippen op Stadsboerderij Osdorp!

Op de foto hieronder ‘Rise up’ Laura Veller. Ze is founder en organisatie van de Re-generatie manifestatie samen met Sophie Wartenberg vormen zij het startpunt. Maar nu moet ze even iets online fixen.

Rise up Laura door Joost Beets

Duurzaam en eco omgaan met je kleding, voor moeder aarde. Dat doet Eline Vranken met haar bedrijf ‘je moeder’ verwijzend naar, ja moeder aarde! Tong uit de mond, focus op de naaimachine en daar gaat ze! prrrrrrrrrrrrr….. daar ratelt haar oude naaimachientje en weer een t-shirtje van de vuilnisbelt gered. Gifgroen? Oh dat is onze IVN kleur!!

Eline Je moeder

IVN Amsterdam wil ook duurzamer omgaan met kleding en daarom zijn we de samenwerking aangegaan met Eline om het IVN logo op bestaande kleding te drukken! Ja, dat is zwaar werk! 😉 Je ziet Eline hierboven haar best doen.

Hieronder zie je Jacky met een tuinbroek van ‘Je moeder’ gered uit een restpartij en jasje gekregen van haar goede vriendin Shayna die emigreerde naar Vancouver Canada. Zo gaan die kledingstukken nog heeeel lang mee! 

JackyHey Naomi en Ramona, ook in herkenbare recycle tuinbroek met IVN Amsterdam logo en natuurlijk moeder aarde ‘Je moeder’ om te laten zien dat we samenwerken ieder doet iets om moeder aarde te beschermen. Zo bereiken we samen meer!

Naomi en RamonaBiologische planten kopen bij Antonio op Stadsboerderij Osdorp. Met liefde en veel humor gekweekt!

AntonioJa je ziet dat het jongetje onder de indruk is van het vuur ritueel met een indringende trommel en flink wat rook! Ook de kinderen genoten van deze bijzondere workshops.

inheems vuur ritueel

Jim en de dames gaan helemaal los. Jezelf verbinden met je omgeving gaat een stuk makkelijker als je een beetje lol maakt. Voor sommige mensen is dat als je samen eet, samen kletst en voor Jim en de meiden is dat de armen, heupjes en benen lekker los gooien!  JimHieronder zie je Elke, een natuurgids in opleiding bij IVN Amsterdam.  Wildplukken met Elke, heerlijk. Er is zoveel te eten in de Amsterdamse Stadsnatuur. Ze legt ons uit hoe het wildplukken haar met de paplepel is ingegoten door haar ouders. In Duitsland waar ze is opgegroeid was het wildplukken heel normaal. In Nederland is wildplukken alleen toegestaan als je een klein beetje voor eigen gebruik plukt. Elke vind het belangrijk dat we daar bij stil staan, ze wil dat we eten over laten voor de dieren. Heb je enorm veel zin gekregen om ook wild te plukken? Heb jij even mazzel, het IVN feestje op de langste vrijdag van het jaar 24 juni 2022 is een wildpluk excursie en proeverij uit de natuur met Johan Kleijn. Start 16:00 uur bij de Drijfsijs en de natuurspeeltuin de Natureluur in het Sloterpark. Kom dus ook! meldt je even aan bij Johan via deze link.

Instagram nature challengeHierboven zie je Ramona onse natuur fotograaf en gids tijdens de Nature Challenge. De fotografen gaan helemaal los, ze ontdekken de lotus in het vijvertje in de kruidentuin van Stadsboerderij Osdorp. Een goede foto maken doe je niet zomaar. De deelnemers komen er al snel achter dat fotograferen topsport is. Ze klimmen, liggen op de grond, gestrekt in de ‘plank’ om zo een prachtig plaatje te schieten!

Instagram nature challengeKippen zijn ook een heel leuk onderwerp voor de foto. Al vindt Jacky het na wat eerste bibbers gewoon heerlijk om met ze te knuffelen! 

JackyHeb jij de Regeneratie Manifestatie gemist? en baal je daarvan? Niet getreurd volgend jaar is er weer een event en elke maand zijn er activiteiten. Steeds meer organisaties en jongeren sluiten zich aan. Iedereen doet iets anders, ziet het net iets anders of wil net iets anders en dat is tof. Dat maakt het juist zo inspirerend. gezellig

Zolang je de andere accepteert en naar elkaar luistert blijken we elke keer weer samen meer lol te hebben in de Amsterdamse stadsnatuur dan in ons eentje.

De prachtige foto’s zijn onder andere van Joost Beets (kippen, Laura, de foto van Antonio en van Jim en het jongetje bij het vuur en de laatste foto bij de tent). De andere prachtige foto’s zijn gemaakt door Ramona, Naomi en Jacky. 

Tekst: Jacky Wetzels

Deel deze pagina