Vrouw met appel in de hand - Wildplukken in de natuur Klimaat en duurzaamheid

Duurzame landbouw – Programma Wat de pot schaft

Amsterdam 8 februari 2023

Is duurzame productie en lokale consumptie de oplossing voor de uitdagingen in de landbouwsector? Op donderdag 2 maart om 20.00 uur organiseert Pakhuis de Zwijger het programma Wat de pot schaft over een duurzame landbouw en voedselvoorziening. Wil jij er ook bij zijn, meld je dan hier aan via de reserveerknop.

Over het programma

Een plantaardige burger, eieren met drie sterren, PlanetProof melk, betaalbare kromme komkommers. Onze eetwensen worden steeds groter. Het liefst eten we gezond, duurzaam, betaalbaar, veilig en lokaal. Maar we vergeten soms dat AL ons voedsel bij boeren vandaan komt en zij dus ook aan al deze wensen moeten voldoen. Zowel de boer bij jou om de hoek als de mangoboer 10.000 km hier vandaan. Nederland is een landbouwland en exporteert al jarenlang voedsel, kennis en ervaring over de hele wereld. Daarnaast hebben boeren te maken met Europese wet en regelgeving, zoals het recente mestbeleid.

In dit programma gaat Pakhuis de Zwijger in gesprek over een toekomstbestendige landbouwsector en een nieuw Nederlands menu. Een gesprek tussen boer en burger. Wanneer is ons eten duurzaam en lokaal? Hoe kijken boeren naar de uitdagingen in tijden van transitie? Wat eten we in 2030? Passen de avocado, gehaktbal en sojasaus nog op ons menu? Welke keuzes moeten we maken in beleid, in de supermarkt en op het land?

Verdere activiteiten

Wil je zelf lokaal biologisch voedsel verbouwen? Lees dan hier hoe je je kan aansluiten bij een moestuin in Amsterdam of een lokaal voedselproject.

Ontdek meer over

Deel deze pagina