Moestuinen

Heb je groene vingers en vind je het leuk om je eigen voedsel te verbouwen? IVN Amsterdam ondersteunt het opzetten van buurtmoestuinen in en rondom Amsterdam. De moestuinen zorgen voor een stukje groen in de stad en vormen een samenkomstplek voor buurtgenoten. In verschillende moestuingroepen worden de tuinen beheerd en onderhouden. Als lid van zo’n groep kan je lekker aan de slag gaan met groente en fruit, teel je je eigen lokale, biologische voedsel en kan je gezellig met andere natuurgerichte mensen samenwerken. Er zijn drie moestuingroepen die ondersteund worden door IVN Amsterdam: De Prinses op de Erwt, Sweetgrass in de Polder en De Harmonie. Lees snel verder.

De Prinses op de Erwt

De moestuin Prinses op de Erwt verbouwt in Diemen op ecologische wijze groente, fruit en kruiden voor eigen gebruik. De groep bestaat uit 15 à 20 enthousiaste tuinders die elkaar inspireren op het gebied van ecologisch tuinieren en duurzaamheid. Over deze thema’s worden geregeld workshops georganiseerd waarbij natuurgidsen van IVN Amsterdam worden betrokken. De Prinses op de Erwt organiseert ieder jaar een oogstfeest waarbij de gehele buurt wordt uitgenodigd.

Zou je graag aan de slag willen bij moestuin De prinses op de erwt? Neem dan snel contact op met Leontine Bijman

Sweetgrass in de Polder

Buurtmoestuin Sweetgrass in de Polder is opgericht door bewoners van de wijk Polderland in Diemen-Zuid. Sweetgrass in de Polder zet zich in voor het op een biologische manier kweken van voedsel voor eigen gebruik. Er vinden educatieactiviteiten plaats op het gebied van natuur, voedsel en duurzaamheid. De werkgroep Diemen van IVN Amsterdam werkt hier geregeld aan mee. Ook vormt de buurtmoestuin een plek waar mensen samen kunnen komen.

Zou je graag aan de slag willen bij moestuin Sweetgrass in de polder? Neem dan snel contact op met Rowin Snijder

De Harmonie

Buurtmoestuin De Harmonie vind je aan de Harmonielaan in Diemen. De moestuin ligt vlak bij Natuurpark Spoorzicht. Deze buurtmoestuin wordt ondersteund door de werkgroep Diemen van IVN Amsterdam en zet zich in voor sociaal en biologisch tuinieren.

Zou je graag aan de slag willen bij moestuin De harmonie? Neem dan snel contact op met Bert Dingerink 

Micro-stadslandbouw – De eetbare stoep

De eetbare stoep is een project dat in april 2022 door Iris Poels is gestart in het Westerpark (op de parkeerplaats bij de Sloterdijkerweg ter hoogte van de hoofdingang van Nut en Genoegen). Overal zijn kleine onbenutte pleintjes waar je eetbare planten kan kweken. Micro-stadslandbouw kan helpen om mensen te informeren over biodiversiteit en tegelijkertijd dient het als een ontmoetingsplek. Inmiddels is dit voorbeeld opgevolgd door andere IVN’ers en zijn er op drie andere locaties ook eetbare stoepen ontstaan. Het zou geweldig zijn om een stad vol eetbare stoeplocaties te hebben. Volg de Eetbare stoep op Instagram (@eetbarestoep) of doe mee door contact op te nemen met Iris Poels.

Eetbare stoep maken in Westerpark