Burendag 2022

Burendag 2022

Amsterdam 16 augustus 2022

Op 24 september vieren we Burendag. Deze dag is bedoeld om je buren beter te leren kennen door een kopje koffie te drinken samen. En samen iets doen voor de buurt. Denk aan samen koken en de straat schoonmaken. Maar dit is ook een prima kans om samen te kijken en te praten over groen in jouw buurt.

Thuiskomen in een groene buurt voelt fijn. Het straalt rust uit na een lange dag. Daarbij help je de natuur en dieren een handje. Zo kun je bijvoorbeeld samen een insectenhotel of vogelhuisjes maken of aanschaffen. En groen zuivert ook nog eens de lucht. Goede reden om dat eens nader te bekijken dus en te bespreken met medebewoners om samen te kijken wat je kunt doen voor een groene straat of buurt.

GeveltuinMisschien hebben jullie al een mooi geveltuintje of boomspiegel. Dan kan het geen kwaad om deze een opknapbeurt te geven en te kijken wat je nog meer kunt doen. Willen jullie een geveltuin maar weet je niet precies hoe je dat doet? Op de website “De groene stad” lees je hier hoe je dat kunt aanpakken. Nog een leuk op deze website artikel is eigen stoeptuinbaas worden.

Aan de slag met een levende tuin, balkon of terras aar weet je nog niet goed hoe je kan beginnen? Lees dan dit artikel van IVN Amsterdam. Mét gratis cursus! Deel het vooral ook met je buren om de straat en de buurt nóg groener en vrolijker te krijgen. Stem af wie wat doet en maak een rooster wie de planten verzorgt. Zo heb je meteen een gezellige bezigheid samen.  

Deel deze pagina