5 juni; Er is maar één moeder aarde Overig

5 juni; Er is maar één moeder aarde

Amsterdam 24 mei 2022

Op 5 juni is het World Environment day. Vorig jaar (2021) werd op deze dag de aftrap gegeven voor de:

Decade on restoration

De UN riep deze dag uit om een heel decennium lang te werken aan het herstellen (restaureren) van de natuur op onze aarde. Zonder voldoende bomen, bossen, natuurgebieden en schoon water kunnen dieren, planten en mensen niet overleven. 

Op 5 juni staan we stil bij het leven op deze prachtige planeet en kun je met IVN Amsterdam de geneeskrachtige planten in de Artsenijhof in het Beatixpark ontdekken tijdens een excursie met Henk en Mien. Zij delen hun kennis en passie over dit stukje bijzondere stadsnatuur met maar liefst 250 medicinale planten.

Als je wilt weten waar deze medicinale planten voor kunnen worden gebruikt, hoe je ze herkent en waar ze vandaan komen? 

Op deze wandeling komen o.a. Citroenmelisse, Vingerhoedskruid en Engelwortel aan bod. 

Klik hier voor meer informatie en aanmelden voor de excursie in het Artsenijhof 

Artsenijhof met leden

Maak jij je zorgen over het leven op onze planeet en wil jij zelf iets doen?

 

Kom dan op 17, 18 en 19 juni naar de Regeneratie Manifestatie op verschillende plekken in Amsterdam

Je kunt je zelf meedoen aan het herstellen en versterken van de natuur op onze aarde. Je kunt inspiratie, concrete tips krijgen en zul je inspirerende mensen ontmoeten bij meer dan 35 workshops!

Klik hier voor meer informatie over het programma en tickets (10 euro voor 3 dagen). Bij IVN Amsterdam zijn alle leeftijden van harte welkom. Van jong tot oud iedereen is welkom. Deze manifestatie is speciaal gericht op jongeren tussen de 17 en 35 jaar, omdat juist deze groep wel graag iets wil doen maar de weg naar natuurorganisaties nog niet zo goed weet te vinden. Daarom werkt IVN Amsterdam samen met de regeneratie cooperatie (zelf jongeren) die deze Manifestatie organiseren. Deel dit bericht dus vooral met de jongeren in je kennissenkring. 

 alles waar je aandacht aan geeft regeneratie top manifestatie

Ontdek meer over

Deel deze pagina