Natuurcursussen

De leden van IVN Amsterdam verzorgen kortlopende natuurcursussen rond diverse thema’s. Met dit gevarieerde cursusaanbod willen wij iedereen de mogelijkheid bieden zijn of haar kennis van natuur en milieu uit te breiden. Voor niet-leden of mensen die geen donateur zijn van IVN, zijn de cursussen een mogelijkheid om kennis te maken met de activiteiten van IVN Amsterdam.

Korte cursussen

De korte cursussen zijn bedoeld voor zowel beginners als gevorderden. Het programma bestaat altijd uit een theoriedeel en een excursiegedeelte. De theoriebijeenkomsten worden in de avond georganiseerd. De excursies vinden plaats op zaterdag of zondagochtend, in een van de Amsterdamse parken of in de buitengebieden aan de rand van de stad. Excursies zijn meestal te voet en soms op de fiets. Voor het volgen van een korte cursus wordt geen diploma uitgereikt.

Algemene natuurcursussen

Deze cursussen zijn geschikt voor iedereen die wat meer wilt weten over de natuur en de onderlinge samenhang tussen de verschijnselen. Voor deze cursussen is geen speciale voorkennis vereist en daarom zijn ze geschikt voor beginners. De cursus bestaat doorgaans uit drie lesavonden en twee excursies. Een voorbeeld van een algemene natuurcursus is: Natuur in de stad.

Themacursussen

Regelmatig organiseren we ook themagerichte cursussen. Van een aantal thema’s bieden we naast oriënterende cursussen ook vervolgcursussen aan. Voorbeelden van thema’s zijn:

groepje deelnemers in het bos tijdens excursie van IVN Amsterdam

Ben je enthousiast geworden en wil je een cursus volgen, bekijk dan onze huidige aanbod van cursussen  op de activiteitenpagina. Is er op dit moment toch geen cursus beschikbaar? dan kun je ook online aan de slag met de online cursussen van IVN landelijk.

Lijkt het je leuk om een cursus te organiseren of heb je een vraag over de cursussen van IVN Amsterdam, neem dan contact op met Ben de Graaf.