Excursies

IVN Amsterdam organiseert natuurexcursies in en rondom Amsterdam, waar deskundige natuurgidsen de deelnemers over verschillende thema’s vertellen zoals ontstaansgeschiedenis, biodiversiteit en duurzaamheid. De natuurgidsen zijn er op getraind om de deelnemers een bijzondere natuurbeleving mee te geven en de kennis over de aanwezige flora en fauna flink bij te spijkeren. IVN Amsterdam organiseert reguliere excursies en excursies op aanvraag.

wg excursies ivn amsterdam

Reguliere publieksexcursies

Iedereen kan deelnemen aan de reguliere excursies. Vrijwel ieder weekend worden er een of meerdere natuurexcursies georganiseerd in of rondom Amsterdam. De thema’s lopen uiteen en worden vaak gekoppeld aan het seizoen. Het excursieaanbod is te vinden op de activiteitenpagina op deze website. Deelname aan de reguliere excursies is gratis; een vrijwillige bijdrage wordt echter gewaardeerd.

Lijkt het je leuk om als natuurgids een excursie te organiseren, neem dan snel hier contact met ons op.

werkgroep natuurgids

Excursies op aanvraag

Voor wie op zoek is naar een leuk en leerzaam familie- of bedrijfsuitje in het groen, kan IVN Amsterdam een excursie op maat organiseren. Gemeenten, bedrijven, buurtcentra, maar ook particulieren kunnen een natuurgids inhuren.

Voor vragen over de mogelijkheden en kosten, neem contact met ons op.