Natuurkennis opdoen en delen

Nature Bits zijn inspirerende leerervaringen midden ín de natuur georganiseerd door jongvolwassenen. Tijdens een Nature Bit ervaar je de Nederlandse natuur en leer je over actuele groene thema’s.

 

De thema's

Stadsnatuur

Veel steden hebben een grotere biodiversiteit dan het omliggende platteland. Hoe draagt stadsnatuur bij aan klimaatadaptatie en onze gezondheid?

Rewilding

Met rewilding wordt menselijk natuurbeheer verminderd, waardoor de natuur vrijer zijn gang kan gaan. Dit maakt de natuur spontaner, robuuster en waardevoller.

Natuur & Gezondheid

We staan verder van de natuur af dan ooit. En dat heeft invloed op onze gezondheid. Hoe herstellen we deze connectie?

Dark Sky

Meer dan 80% van de wereldbevolking leeft onder een zogenaamde “sky glow”. Deze globale ‘vervuiling’ door kunstmatig licht heeft een grote invloed op mens en dier.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een Nature Bit?

Een Nature Bit kan in een halve dag tot twee dagen plaatsvinden. In sommige gevallen zit er dus een overnachting bij.

Wie organiseert de Nature Bits?

De Nature Bits worden georganiseerd door een team Nature Bit koplopers. Dit zijn net als jij jonge mensen tussen de 18 en 30 jaar. Samen met natuurexperts en begeleiders vanuit IVN Natuureducatie verzorgen zij de natuurervaringen.

Zijn er kosten verbonden aan deelname?

In de meeste gevallen zijn Nature Bits kosteloos. Voor de Nature Bits met overnachting kan het zo zijn dat we je vragen lid te zijn van IVN Natuureducatie. Deze specifieke informatie staat dan beschreven in de informatie van de betreffende Nature Bit.

Zijn lunch en transport inbegrepen?

De Nature Bits zijn in de meeste gevallen inclusief lunch en evt. andere maaltijden. Voor vervoer naar de Nature Bit locatie zorg je zelf.