Nature Bit: Natuur & Gezondheid [WACHTLIJST]

Het is gezond om in de natuur te zijn, dat weten we allemaal wel, toch? Maar waarom dan precies? Hoe kunnen we ons meer verbonden voelen met de wilde natuur en wat zorgt ervoor dat we ons dan gelukkiger voelen? Dat gaan wij onderzoeken en opzoeken tijdens deze Nature Bit. De dag staat in het teken van natuur en gezondheid, en vindt plaats op de Utrechtse Heuvelrug – een betere plek bestaat er niet! Wil jij meer leren over de invloed van de natuur op jouw gezondheid en andere mensen van jouw leeftijd ontmoeten die daar net zo geïnteresseerd in zijn? Kom dan op 11 juni naar de Nature Bit voor een dag vol natuurbeleving en –educatie. 

Wat ga je leren?

Tijdens deze Nature Bit ga je aan den lijve ondervinden wat er in je lichaam en je brein gebeurt als je in contact komt te staan met de natuur. Je volgt drie workshops waarbij je meer leert over hoe de natuur precies bijdraagt aan onze gezondheid, maar ook hoe wij kunnen helpen om de natuur gezond te houden, zodat wij daar ook weer de vruchten van kunnen plukken! Wij zijn als mens immers ook onderdeel van de natuur; we focussen daarom op de wisselwerking tussen de gezondheid van mens en natuur. De workshops zijn allemaal hands-on, en gaan dus vooral om het voelen van de natuur en lekker buiten zijn, maar zullen ondersteund worden door achtergrondinformatie over de gezondheidseffecten van de activiteiten.

Het programma

 • Inloop 9:15 De Boswerf, Utrechtse Heuvelrug
 • Start en kennismaking 09:30 – 10:30
  Bespreking voorbereidingsopdracht en icebreaker. Kennismaking met de Nature Bit, de andere deelnemers en de koplopers (organisatoren).
 • Lezing kruidenplukken en informatieve wandeling 10:30 – 12:00
  Kruidenexpert Eline weet van alles over alledaagse planten (inclusief onkruiden) die je ook in je eigen tuin kunt vinden. Door middel van een actief spel in het bos ga je zelf meer ontdekken over de effecten van deze planten op je lichamelijke gezondheid.  
 • Lunch 12:00 – 13:30
  Samen met Eline gaan we een lekkere lunch maken met kruiden die in het wild te vinden zijn.
 • Workshop intuïtief schilderen 13:30 – 16:00
  Alies kan zelf onwijs mooi tekenen en schilderen, en gaat jullie wat vertellen over de invloed van creativiteit op je gezondheid. Geen zorgen, je hoeft geen tekentalent te zijn voor deze workshop, intuïtief schilderen gaat namelijk vooral om het op papier (of hout, of stof, of canvas) zetten van het gevoel dat bij je wordt opgeroepen tijdens deze natuurervaring.
 • Workshop kracht van de ademhaling in de natuur (+ blotevoetenwandeling) 16:00 – 18:30
  Deirdre is ademhalingsexpert en gaat ons helpen om meer in contact te komen met onszelf en met de natuur, door middel van ademhalingsoefeningen en een blotevoetenwandeling. Lekker ontspannen dus!
 • Avondeten 19:00 – 20:30
  Sterre en Martine van de Wilde Keuken vertellen over hun speciale plantaardige manier van koken en dat gaan we daarna zelf ook lekker proeven. 
 • Nabespreking en afsluiting 20:30 – …

Een paar dingen om rekening mee te houden

De Boswerf is midden in het bos! Heerlijk natuurlijk, maar houd daarom rekening met een paar technische dingetjes:

 • Vanaf station Driebergen-Zeist is De Boswerf te bereiken met OV-fiets of bus (+ 10 minuten wandelen). Er is ook een parkeerplaats dichtbij De Boswerf
 • Neem gepaste kleding en schoeisel mee voor bosactiviteiten. I.v.m. de blotevoetenwandeling is een paar schone sokken misschien sowieso fijn. 
 • Houd rekening met verschillende weersomstandigheden: regenkleding, extra droge/warme kleding, zonnebrand, etc.
 • Heb je tuinhandschoenen (plukworkshop) en/of kwasten (schilderworkshop) en/of een yogamatje (ademworkshop)? Het zou super zijn als je die mee kunt nemen. 

Wil jij leren en ondervinden hoe je fysieke en mentale gezondheid kan verbeteren als je meer in contact komt te staan met de natuur? Meld je dan aan voor de wachtlijst van deze Nature Bit via onderstaande knop. We nemen contact met je op wanneer er een plekje vrijkomt. 

Deelname aan deze Nature Bit is kosteloos (reiskosten zijn wel voor eigen rekening).

Waar
Nature Bit Utrecht juni 2023
Prins Bernhardlaan 3
Zeist
Bekijk op Google Maps
 • Kosten: Gratis
 • Maximaal aantal deelnemers: 20
 • Aanmelden verplicht: Ja

Franciska Maarse

Communicatiemedewerker

Ontdek meer over

Deel deze pagina