Ervaring deelnemers

Irene

Nature Bit: Natuur & Gezondheid
Locatie: ‘t Twiske

Nature Bits“Echt een super leuke dag! Een zeer positieve ervaring. Ik had niet echt veel verwachtingen van tevoren. Ik zag het voorbij komen op LinkedIn en ik wil heel graag meer leren over de natuur. Ik was nog een beetje zoekende naar een manier waarop ik dat wilde doen. Ik zag bij Nature Bits zoveel leuke thema’s, maar mindfulness sprak me toch het meest aan. Het samenkomen met leeftijdsgenoten sprak mij ook heel erg aan, leeftijdsgenoten met dezelfde mindset was voor mij een groot pluspunt. En dat is dus goed bevallen!

Het was een leuke kleine maar diverse groep en toch dezelfde interesses. Dat vond ik heel bijzonder. Het programma was lekker afwisselend. Het was een goede mix tussen actief bezig zijn en luisteren en mindful bezig zijn. Voor mij was dit een thema waar ik al bekend mee ben, maar het was fijn om weer nieuwe dingen te leren tijdens het bosbaden. Het was leuk om op een toegankelijke manier in aanraking te komen met deze manier van zijn in de natuur. Ik vond het echt heel leuk om in deze setting samen te zijn en te leren. Ik raakte zelf ook heel erg geïnspireerd om zelf een Nature Bit te organiseren! Meedoen wil ik zeker nog een keer maar het organiseren lijkt me ook super. Vooral binnen dit thema waarbij er een mooie verbinding gemaakt kan worden tussen denken en de natuur. Dat vind ik super! Zelf heb ik heel veel verschillende interesses, hierdoor ben ik vaak zoekende naar wat nou echt bij mij past. Bij Nature Bits komen de verschillende interesses samen, dus voor mij is dat top! Ik merkte dat de afwisseling tussen mijn individuele reis en samenzijn met de groep zorgde voor veel verbinding. Soms was het wel even schakelen, maar juist die combinatie maakte het aantrekkelijk en niet te zwaar of te zweverig. Het was juist heel praktisch en down to earth omdat je daarna verder gaat en toch weer samen komt.”

Ruben

Nature Bit: Rewilding
Locatie: Veluwe

Nature Bits“De dag begon door met zijn allen op onze OV fietsen naar de Kemperheide te fietsen. Eenmaal aangekomen bij de Kemperheide, zetten wij onze fietsen neer om naar een boshuis te lopen waar Marieke en Elma van ARK op ons stonden te wachten met koffie en thee. Het korte kennismakingsspel zorgde ervoor dat wij elkaar als excursiegenoten leerde kennen, en nog belangrijker, waarom iedereen zich voor de excursie had opgegeven. Dit vormde direct een band, omdat wij met elkaar gemeen hadden dat wij allemaal op onze eigen manier van de natuur houden. Marieke en Elma vertelden over wat ARK deed in het gebied de Kemperheide, om een verbindingszone aan de zuidkant van de Veluwe te realiseren, waarna wij vervolgens door het gebied fietsten om alles wat er was verteld te bekijken. Op deze manier ben ik anders naar de natuur en het gebied gaan kijken, wat ik erg leuk vond. Halverwege de fietstocht kwamen wij langs een oud gebouw, wat tijdens de oorlog diende als een hangar. Toevallig waren kunstenaars net bezig een compositie op te bouwen in de hangar en nodigden ons uit het gebouw van binnen te bekijken, een zeer leuke toevalligheid. Wat mij zo aansprak tijdens de rondleiding van Marieke en Elma is dat zij ervoor open stonden om alles wat wij van het gebied of ARK wilden weten te vertellen. Na de rondleiding fietsten wij naar een rustpunt naast de Veluwezoom, waar een heerlijke lunch op ons stond te wachten. Na de lunch gingen wij op stap met Eddie, een boswachter van Natuurmonumenten. Eddie vertelde over rewilding van de Veluwezoom. Het mooiste van deze rondleiding is dat Eddie ons duidelijk het verschil liet zien tussen een begraast stuk natuur en een stuk natuur waar geen grazers voorkwamen. De dag werd afgesloten met een borrel en een creatieve sessie. Het was een enorm gezellige dag, waarbij ik veel heb geleerd en ook nog veel leuke mensen heb leren kennen. Het was enorm goed georganiseerd en ik zou iedereen willen aanraden om aan een Nature Bits excursie mee te doen!”