Volg de cursus

Wil jij meer weten over klimaatverandering en de positieve impact die jij kan hebben op het klimaat? Met de IVN Klimaatcursus leer je over de wisselwerking tussen mens en klimaat en ontwikkel je een persoonlijke actieplan, waarmee je het geleerde omzet in de praktijk.

Kennis + actie = impact

Tijdens deze cursus doe je niet alleen kennis op over klimaat en duurzaamheid, maar bieden we je ook handvatten om zelf in actie te komen. We delen inspirerende voorbeelden en helpen je een persoonlijk actieplan op te stellen. Aan het einde van de IVN Klimaatcursus heb je als cursist een stevige dosis kennis, inspiratie en vaardigheden om een positieve, duurzame impact te hebben op je omgeving.

Voor wie?

De cursus is een IVN-publiekscursus gericht op volwassenen. Wil je als scholier of student 16+ deelnemen aan deze cursus? Geef je dan gerust op. De cursus is geschikt voor iedereen die theoretische basiskennis over klimaatverandering wil opdoen, zelf actie wil ondernemen en een bijdrage wil leveren aan de groene verandering.

Om deel te nemen aan de cursus is geen voorkennis vereist. Het enige wat je nodig hebt, is de motivatie om samen te leren en een steentje bij te dragen. Tijdens de cursus werk je toe naar een actieplan. Elke bijeenkomst krijg je een weekopdracht mee, die je helpt bij de ontwikkeling van jouw actieplan. Houd er rekening mee dat je gemiddeld nog circa 1 uur per week tijd reserveert voor het maken van jouw actieplan.

Aanmelden voor de IVN Klimaatcursus

Wil je de cursus bij jou in de buurt volgen? Bekijk het aanbod. Liever online? Geef je interesse aan ons door via het contactformulier.

Klimaatcursus organiseren

Wil je als IVN-afdeling of externe de IVN Klimaatcursus organiseren? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie.