Zesde Tiny Forest in Hollands Kroon is een feit

Noord-Holland 17 februari 2023

Op 16 februari plantte wethouder Mary van Gent van de Gemeente Hollands Kroon het eerste boompje van Tiny Forest ‘Het ontdekbos’ bij basisschool De Marinx in ‘t Veld. Met alle 200 kinderen werd het naambord onthuld. Daarna gingen de kinderen zelf aan de slag en gaven ze de jonge boompjes en struiken een goed plekje. Het was een mooie ochtend. En de plek wordt de komende jaren alleen maar mooier.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bosje. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor de kinderen. Ze leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur. De Gemeente Hollands Kroon wil alle basisscholen in de Gemeente voorzien van een Tiny Forest. En daarmee zijn de een heel eind op weg. Dit was het zesde bosje.

Effecten Tiny Forest

  • Een Tiny Forest stimuleert biodiversiteit: het bos bestaat uit veel verschillende soorten bomen. Deze bomen trekken insecten en vogels aan.
  • Het bos brengt natuurbeleving dichterbij. De afstand tussen kinderen en natuur is groter dan ooit. Een Tiny Forest voor de deur prikkelt de nieuwsgierigheid en geeft kinderen de kans om de natuur in de eigen leefomgeving te ontdekken en daarover te leren.
  • De aanleg van Tiny Forests vergroot de waterbergingscapaciteitverbetert de luchtkwaliteit, en gaat hittestress tegen.
  • Tot slot heeft een bos een positief effect op de gezondheid: meer natuur in de buurt kan zorgen voor minder stress en stressgerelateerde klachten.

 

Meer lezen over Tiny Forest

 

nb. Foto en video zijn gemaakt door de Gemeente Hollands Kroon.

 

Deel deze pagina