Waar komen piepers vandaan? Buitenles geeft antwoorden

Noord-Holland 9 april 2024

De kinderen kunnen niet wachten om de piepers in de grond te stoppen! Op het prachtige groene schoolplein van natuurrijke school Arcade wordt vandaag buitenles gegeven. Dat gebeurt wel vaker, maar vandaag is het een extra bijzondere buitenles. Het is Nationale Buitenlesdag, en dit jaar staat de pieper centraal. De televisie is erbij en de gedeputeerde Mirjam Sterk komt de les officieel openen. Spannend!

Iedereen wordt op het plein welkom geheten door Marc Veekamp, projectleider van IVN. Dan nemen Anita Nijland, schoolleider Montessorischool Arcade, Petra Schut regiodirecteur IVN Natuureducatie en leerkracht Miranda het woord. Zij vertellen waarom het zo belangrijk is om buiten te spelen en te leren over gezond voedsel en de natuur.

Dan opent gedeputeerde Mirjam Sterk officieel de Grote Pieperles. Samen met de kinderen poot zij de eerste aardappels. De kinderen vinden het geweldig. Wat extra bijzonder en spannend is, is dat Goedemorgen Nederland komt filmen. Het team en de kinderen lijken er niet van onder de indruk te zijn en werken enthousiast mee aan de live interviews. Wat ze er straks van kunnen maken? “Friet!”

Dan nemen we nog een kijkje op het dak, bedekt met sedum en vol met (eetbare) planten. Ook staat er een grote kippenren, waar de kinderen de zorg over hebben. Een kip heeft wel een hele bijzondere naam: Kipcardashian :). Schoolleider Anita vertelt over de plek van de natuur binnen het onderwijs. Binnenkort krijgt de school nog een Tiny Forest op het plein.

Dan gaan de kinderen weer verder met andere lessen. Het was een hele mooie en leerzame happening vandaag!

 

 

 

 

Deel deze pagina