Slootjesdagen in de provincie Noord-Holland

Slootjesdagen in de provincie Noord-Holland

Noord-Holland 19 mei 2022

De IVN Slootjesdagen vinden dit jaar voor de 8ste keer plaats. Van 10 t/m 12 juni 2022 organiseren 4 IVN-afdelingen in de provincie Noord-Holland activiteiten voor jong en oud langs de waterkant. Kinderen en hun (groot)ouders gaan zelf op onderzoek uit, gewapend met schepnet, waterbak en loeppot. Samen met de IVN Natuurgidsen ontdekken zij welke dieren en planten er in en rond de sloot leven. 

Wat is er te doen tijdens de Slootjesdagen?

Kinderen kunnen samen met hun (groot)ouders op avontuur langs de waterkant. IVN Natuurgidsen klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten om je alles te leren over het leven in de sloot. Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen.

In Noord-Holland kun je bij een van deze IVN-afdelingen mee doen met een Slootjesdag:

Met de Slootjesdagen wil IVN het waterbewustzijn van kinderen en (groot)ouders vergroten. Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. Doordat de kinderen zelf op zoek gaan, ontdekken ze op een laagdrempelige manier het leven in de sloot. Kom ook en beleef samen met IVN het avontuurlijkste uitje aan de waterkant! 

Deel deze pagina