Natuurontdekplek aangelegd bij Amsterdamse school Orion Drostenburg

Noord-Holland 2 februari 2023

Op donderdag 2 februari 2023 is een Natuurontdekplek aangelegd bij Orion Drostenburg – school voor leerlingen met een fysieke beperking. Dit is één van de eerste toegankelijke natuurlijke ‘schoolpleinen’ in Nederland. De Natuurontdekplek is mogelijk gemaakt door Sensa Zorg. De leerlingen van Orion Drostenburg hielpen IVN Natuureducatie en Hovenier Hoek met het planten van boompjes en struikjes. In de toekomst kunnen ze met al hun zintuigen de natuur beleven op dit schoolplein. De plantdag was een feestelijk moment voor de school, betrokkenen en genodigden.

De Natuurontdekplek wordt een groene, zintuigenprikkelende plek met inheemse struiken, lage bomen en mooie bloemen die goed zijn voor insecten en vogels. Er is een voedselbosje met eetbare planten. De paden zijn rolstoelvriendelijk en er zijn uitdagende educatieve elementen zoals moestuinbakken op rolstoelhoogte en een ‘buitenlokaal’ waar de kinderen straks les krijgen over de natuur.

Alle kinderen genoten zichtbaar van het planten van hun eigen boom, ook als dit voor hen werd gedaan. Ze waren zichtbaar allemaal geraakt door deze activiteit.
Iedereen is heel blij met de groene make-over van het plein.

 

 

Deel deze pagina