Kinderen planten honderden boompjes voor tiny forest Hollands Kroon

Kinderen planten honderden boompjes voor tiny forest Hollands Kroon

Noord-Holland 25 november 2022

Kinderen uit groep 5 en 6 van basisschool De Kroon in Anna Paulowna hebben woensdag 16 november honderden boompjes geplant voor het Tiny Forest Kroonbos zoals het bosje is gedoopt.  Zij gaan dit Tiny Forest als buitenleslokaal en beleefplek gebruiken.

De kinderen kregen in groepjes van twee enkele bomen en mochten deze zelf planten en een eigen naam geven.  De kinderen gaven de bomen namen als “Blubbie” en “lief boompje”.  Ook wethouder Lilian Peters van Duurzaamheid plantte een boompje. 

Leren over bomen

Op 9 november had IVN Noord-Holland de eerste gastles gegeven om de kinderen op de plantdag voor te bereiden.  Ook werden ze meegenomen in wat een Tiny Forest is en wat bomen doen voor de mens en aarde.

Elke basisschool een tiny forest

Dit Tiny Forest is het vierde kleine bosje in de gemeente Hollands Kroon. De eerste drie liggen in Hippolytushoef, Nieuwe Niedorp en Middenmeer. Er worden dit plantseizoen nog twee Tiny Forests geplant in Hollands Kroon: begin 2023 een in ‘t Veld bij basisschool De Marinx en nog een in Anna Paulowna bij de Spoorbuurtschool. De Gemeente Hollands Kroon wil uiteindelijk alle basisscholen in de gemeente voorzien van een Tiny Forest.

Accepteer cookies

Lijkt het je ook wel iets om een stukje vergeten groen in jouw buurt om te toveren tot groene beleefplek? Vind inspiratie en ondersteuning via Buurtgroen020.

Deel deze pagina