Doe mee aan de prijsvraag voor natuurversnellers

Noord-Holland 19 oktober 2023

Heb je hart voor de natuur en een goed idee met positieve impact voor het landelijke gebied van Noord-Holland? Dan ben jij misschien wel een echte toekomstversneller! Doe mee met de prijsvraag van Groen Kapitaal (netwerkplatform van de provincie Noord-Holland voor initiatieven die de biodiversiteit stimuleren) en wie weet win je een financiële bijdrage, advies en coaching om jouw idee een stap verder te brengen!

Het doel van Toekomstversnellers Buitengewoon Noord-Holland is om praktische en haalbare ideeën met sociaal-economische impact in het landelijke gebied van de provincie Noord-Holland te versnellen en om op deze manier bij te dragen aan één of meerdere PPLG-thema’s (Natuur, Water en Bodem, Klimaat, Landbouw, Landschap en Erfgoed, Recreatie).

Je kunt jouw idee voor het landelijk gebied indienen. Als jouw idee tot Topidee wordt verkozen door de jury, win je een financiële bijdrage, advies en coaching om jouw idee een stap verder te brengen.

Deelnamecriteria

Om te kunnen deelnemen aan Toekomstversnellers gelden enkele deelnamecriteria:

  1. Inzendingen moeten gericht zijn op een concrete plek of een concreet gebied in één van de vijf Noord-Hollandse PPLG-regio’s. Dit zijn:
  • Wadden, Kop van Noord-Holland en West-Friesland
  • Noord-Kennemerland
  • Laag Holland
  • Zuid-Kennemerland en Amstel-Meerlanden
  • Gooi en Vechtstreek

Als een idee van toepassing is voor een breder gebied, in meerdere regio’s of zelfs breder dan Noord-Holland, dan is dit toegestaan. Echter een inzending moet ook gekoppeld zijn aan een concrete locatie in Noord-Holland en niet op een idee in het algemeen.

  1. Het is toegestaan om per persoon meerdere ideeën in te dienen. Dit mag in verschillende regio’s zijn of binnen een regio.
  2. Deelnemers dienen eigenaarschap te tonen voor hun idee. Dit houdt in dat zij bereid zijn om hun idee zelf te trekken tot aan realisatie, al dan niet in samenwerking met anderen, of het idee in elk geval te verkennen op haalbaarheid. Inzendingen met ideeën die voornamelijk gestoeld zijn op wat anderen zouden kunnen doen, zijn van deelname uitgesloten.
  3. Deelnemers dienen een idee te hebben dat aansluit bij één of meerdere opgaven binnen de PPLG-thema’s (Natuur, Water en Bodem, Klimaat, Landbouw, Landschap en Erfgoed, Recreatie). Innovaties die sec technisch van aard zijn, komen niet in aanmerking. Het kan wel zo zijn dat een idee impact maakt op sociaal-economisch vlak en een technische component bevat.
  4. Deelnemers kunnen hun idee aanmelden door het aanmeldingsformulier in te vullen.

 

 

 

Dien je idee in

Deel deze pagina