Aan de slag met kinderen in de Brabantse natuur

Vind jij het leuk om met kinderen te werken en heb jij liefde voor natuur? IVN Natuureducatie is altijd op zoek naar enthousiaste nieuwe vrijwilligers om activiteiten met kinderen te begeleiden. Ga aan de slag bij een afdeling, in een natuurgebied of in onze projecten. Op deze pagina vind je een overzicht van onze actuele vacatures in Noord-Brabant.

IVN-vrijwilliger met kinderen bij sloot

https://www.ivn.nl/app/uploads/sites/33/2024/04/Opleiding-jeugdbegeleider-LDD-websitebanner-v2.jpg

Aan de slag

Werkgroep Cursus

In een scholenwerkgroep

Word lid van een Brabantse IVN-afdeling en ga aan de slag bij een scholenwerkgroep. In overleg met scholen verzorg je activiteiten en lessen.

Oudere met kind bij bloemenstruik

Als Natuurouder

Als Natuurouder ondersteun jij de leerkracht bij het geven van natuurlessen op en rond school. Je volgt de cursus natuurouder via jouw lokale IVN-afdeling. Geschikt voor grootouders en ouders die de liefde voor de natuur graag doorgeven en het leuk vinden om actief met kinderen aan de slag te gaan.

In een Nationaal Park

Als Schoolgids kan jij in Nationaal Parken De Loonse en Drunense Duinen aan de slag. Een schoolgids heeft een redelijke kennis van de natuur nodig maar hoeft geen specialist te zijn. Wel vinden we belangrijk dat je enige ervaring hebt met het begeleiden van groepen kinderen.

Kinderen springen in het zand van de Loonse en Drunense Duinen tijdens Het Bewaarde Land

Bij Het Bewaarde Land

Tijdens Het Bewaarde Land zijn kinderen drie volle lesdagen in het bos. Als vrijwilliger breng je kinderen weer in contact met de natuur. Je krijgt een opleiding en loopt een aantal keer mee met een ervaren vrijwilliger.

Weet je niet zeker wat bij je past?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.