Jaarverslag IVN Limburg 2021

Hoewel het eerste deel van 2021 voor de meeste bedrijven en inwoners nog in het teken stond van Corona, ging IVN Natuureducatie met volle kracht vooruit. Mede dankzij de Provincie Limburg, de lokale IVN-afdelingen en vele samenwerkingspartners heeft IVN Natuureducatie ook tijdens corona-tijden bij mogen dragen aan een groener, duurzamer en gezonder Limburg. Dit bleef in de media niet onopgemerkt. Als kers op de taart won IVN Natuureducatie als eerste natuurinstelling in juni 2021 de oeuvreprijs van het Prins Bernard Cultuurfonds.

Door de middelen van de Provincie Limburg te combineren met middelen van de Postcode Loterij, gemeenten of andere financiers kon IVN van kleine kansrijke projecten of initiatieven vliegwielen maken die een beweging op gang brengen waarbij steeds meer Limburgers zich inzetten voor natuur.

Voor ieder thema binnen deze resultaatafspraken geldt dat er dit jaar aanzienlijk meer is opgeleverd dan gevraagd. Dit kan dit jaar eenmalig vanwege de extra inzet die hierop is gedaan door extra landelijke corona-ondersteuning, goede stagiaires en slimme koppelingen met andere provincies. We zijn trots op het resultaat en merken dat er steeds krachtiger een beweging op gang begint te komen, waarin mensen zelf actie ondernemen voor een groen, duurzaam en gezond Limburg zoals te lezen is in het jaarverslag 2021, te downloaden via onderstaande knop.

Jaarverslag IVN Limburg 2021