Man plant een plantje in een Tuiny Forest. Foto door Erick van Rijswick Buurt vergroenen

Natuurlijk Klingerberg

Limburg 27 juni 2023

Gratis tuinpakketten voor iedereen

In een groene omgeving is het fijn wonen. Groen maakt de buurt aantrekkelijk en is goed voor het klimaat en dierenleven. Meer groen in je eigen omgeving kan je zelf doen, of samen met je buren. En goed nieuws: als bewoner van de buurt Klingerberg kun je een gratis tuinpakket aanvragen t.w.v. 79,95 tot 145 euro. Daarmee vervang je in een paar eenvoudige stappen tegels door prachtige bloeiende planten, een minibos of een bruisende mini-poel.

Deze actie loopt tot 9 oktober 2023 of zo lang de voorraad strekt. Meld je snel aan, want op = op!

Ik wil een pakket aanvragen!

 

Waarom meer groen in jouw tuin?

In veel buurten ontstaat in de zomer hittestress: warmte die tussen al het asfalt en steen blijft hangen. Ook kunnen straten na een flinke regenbui blank staan omdat het water niet weg kan. Door tegels of grind in jouw tuin te vervangen voor inheemse struiken en boompjes zorg je ervoor dat jouw straat aangenaam koel blijft en de afwatering beter verloopt. En niet te vergeten help je ook nog veel dieren aan een plek om te eten en wonen.

 

Hoe werkt het?

Vraag via het formulier onder aan deze pagina een gratis pakket aan. Hierin kun je kiezen uit één van de onderstaande pakketten met biologische en inheemse planten en een stap-voor-stap aanleginstructie:

 • Tuiny Bloeipakket
  Een pakket met 13 inheemse en biologische planten die zorgen voor een lange bloeiboog van het voorjaar tot het najaar. Het pakket is geschikt voor een plek in de half-zon of zon en bedekt zo’n 1,5 m2.
 • Tuiny Poel
  Een pakket met alles wat je nodig hebt om een tuinpoel van 2 m2 aan te leggen. In het pakket zit een breed assortiment aan zorgvuldig gekweekte waterplanten voor in en om de poel.
 • Tuiny Forest
  Een pakket met 5 inheemse bomen en 5 inheemse heesters en een zakje met inheemse zaden.
 • Tuiny Haag
  Een pakket met 11 inheemse haagplanten en een bodemverbeteraar. Het pakket is geschikt om een haag aan te leggen van 2 tot 2.5 meter lang en 50 tot 100 cm breed.

Bevestiging en levering pakket

Wij streven ernaar je aanvraag binnen twee weken te beoordelen. Binnen uiterlijk drie weken laten we je weten of je een pakket ontvangt. Het Tuiny Bloeipakket en de Tuiny Poel worden binnen 4 tot 8 weken na bevestiging toegestuurd. Het Tuiny Forest en de Tuiny Haag worden op 15 november 2023 uitgedeeld in de wijk Klingerberg.

Haal je tegels uit je tuin om het pakket te planten? Geweldig! Bij het uitdeelpunt op 15 november kan je jouw tegels inleveren (ook als je een Tuiny Poel of Tuiny Bloeipakket hebt aangevraagd).

 

Gratis tuinpakket aanvragen

Let op: deze actie geldt alleen voor bewoners van de buurt Klingerberg.

Helaas is het maximale aantal aanvragen voor Tuiny pakketten bereikt. Je kunt je niet meer aanmelden.

Ontdek meer over

Deel deze pagina