Kinderen maken zaadbommen Zoogdieren

37 nieuwe schoolgidsen in Limburgse Nationale Parken

Limburg 14 december 2023

Goed nieuws voor basisscholen vlakbij de drie  Nationale Parken in Limburg. IVN Natuureducatie heeft de afgelopen maanden 37 nieuwe schoolgidsen opgeleid. Ze staan te trappelen om kinderen van alle groepen de natuur te laten beleven.

Speciaal voor groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs biedt IVN educatieve projecten in en rondom de Nationale Parken in Limburg. Onder begeleiding van enthousiaste IVN-gidsen ontdekken leerlingen spelenderwijs de natuur.

Nationaal Park De Groote Peel heeft 15 nieuwe gidsen. Een bijzonder diverse groep. Zo is de jongste 13 en zijn de twee oudsten 71 jaar oud. In de Maasduinen gaan 10 nieuwe gidsen aan de slag en in De Meinweg 12. Samen met de al bestaande groep enthousiaste gidsen gaan ze met klassen naar buiten. Ze leren kinderen om met hoofd, hart en handen van de natuur te genieten.

Er zijn 8 verschillende themaprojecten om uit te kiezen. In overleg met de gidsen wordt het programma verder ingevuld. Alle projecten sluiten aan bij het natuur- en wereldoriëntatieprogramma van het basisonderwijs.

Ook iets voor jouw klas? Hier vind je alle informatie. 

Ontdek meer over

Deel deze pagina