Green-Up Day in Geul-Gulpdal

Vergroen je tuin tegen wateroverlast!

Wil jij meer groen in jouw tuin? Goed nieuws! Inwoners van het Geul-Gulpdal* kunnen gratis een kant-en-klaar Tuiny pakket krijgen. Daarmee vervang je in een paar eenvoudige stappen tegels door prachtige bloeiende planten of zelfs een minibos. Een gratis pakket aanvragen kan tot uiterlijk 3 november. En wees er snel bij, want op is op! 

Ik wil een Tuiny pakket!

*Inwoners van Geul- en Gulpdal, Meerssen, Maastricht (gedeeltelijk), Vaals, Beekdaelen, Voerendaal, Valkenburg, Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten en Heerlen (gedeeltelijk), etc., maken kans op een gratis pakket. Twijfel je of je binnen deze regio valt? Doe gerust een aanvraag. De beoordelingscommissie zal beoordelen of je binnen het juiste gebied valt om kans te maken op een gratis pakket.

Hoe werkt het?

Meld je via het formulier onder aan deze pagina aan voor de Green-Up Day-actie. Maak een keuze uit één van de drie gratis pakketten:

 • Tuiny Bloeipakket
  Een pakket met 13 inheemse en biologische planten die zorgen voor een lange bloeiboog van het voorjaar tot het najaar. Het pakket is geschikt voor een plek in de half-zon of zon en bedekt zo’n 1,5 m2.
 • Tuiny Forest
  Een pakket met 5 inheemse bomen en 5 inheemse heesters en een zakje met inheemse zaden.
 • Tuiny Haag
  Een pakket met 11 inheemse haagplanten en een bodemverbeteraar. Het pakket is geschikt om een haag aan te leggen van 2 tot 2.5 meter lang en 50 tot 100 cm breed.

Wij beoordelen je aanvraag. Aanvragers die tegels of grind verwijderen krijgen voorrang op een pakket. Je krijgt per mail te horen of je een pakket krijgt. In november kan je jouw pakket ophalen tijdens een van de twee ophaalmomenten: 

 • Gemeente Heerlen | Buurthuis Caumerbron, Heerlen | ZA 18 november, 10.00 – 15.00 uur 
 • Gemeente Meerssen | Markt centrum Meerssen | ZA 25 november, 10.00 – 15.00 uur 

Bij het ophaalpunt kan je ook jouw tegels of grind inleveren.

 

Waarom meer groen?

Vervang je saaie tegels door groen. Dat is niet alleen mooi, maar ook heel nuttig. Je geeft hiermee planten en dieren een fijn thuis. Ook ga je hittestress tegen. Bovendien kan de bodem beter water opnemen. Hierdoor ga je wateroverlast tegen. 

 

Tips voor tegels

Haal je tegels uit je tuin om jouw pakket te planten? Dan kan je deze inleveren bij het ophaalpunt. Maar je kan ze ook op een andere manier gebruiken. Bekijk de 4 tips van Velt voor het hergebruiken van tegels in je tuin. 

.


Natuurkracht
Deze activiteit is onderdeel van Natuurkracht. Natuurkracht ziet de natuur als bondgenoot bij het voorkomen van wateroverlast in het Zuid-Limburgse Landschap. Meer weten? Klik hier


.

Aanmelden

Een gratis pakket aanvragen kan tot uiterlijk 3 november. Deze actie is alleen geldig voor inwoners van Geul- en Gulpdal, Meerssen, Maastricht (gedeeltelijk), Vaals, Beekdaelen, Voerendaal, Valkenburg, Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten en Heerlen (gedeeltelijk), etc. Twijfel je of je binnen deze regio valt? Doe gerust een aanvraag. De beoordelingscommissie zal beoordelen of je binnen het juiste gebied valt om kans te maken op een gratis pakket. 

Aanvragers die tegels of grind verwijderen krijgen voorrang op een pakket.

Helaas is aanmelden niet meer mogelijk. Kijk op www.ivn.nl/natuurkracht voor andere activiteiten.

Kind met vader plant Tuiny Forest
Waar
Geul- en Gulpdal
Bekijk op Google Maps
 • Kosten: Gratis
 • Aanmelden verplicht: Ja

Noï Boesten

Projectleider IVN Zuid

Ontdek meer over

Deel deze pagina