Natuurkracht

De natuur is zo krachtig, daar kunnen wij van leren. Een natuurlijk landschap omarmt regenwater en houdt het langer vast. Net als een spons. In de bodem vertraagt het water en zo houden we droge voeten. Hoog tijd dat we meer gaan samenwerken met de natuur. We kunnen zoveel minder kwetsbaar zijn met de natuur als onze bondgenoot.

Regen valt neer op planten

Natuurkrachtmaand

Het Geul- en Gulpdal in Zuid-Limburg stond in november 2023 volledig in het teken van Natuurkracht. Dit nieuwe fonds en innovatieprogramma voor natuurlijke waterveiligheidsoplossingen kwam tot leven met meer dan 20 activiteiten in het gebied. Bewoners en ondernemers ervaarden hiermee de kracht van natuurlijke oplossingen tegen wateroverlast.

November 2024 zal wederom een Natuurkrachtmaand georganiseerd worden. Meer informatie hierover volgt.

Over Natuurkracht

De natuur als bondgenoot bij het voorkomen van wateroverlast in het Zuid-Limburgse Landschap. Dat is Natuurkracht. Een en initiatief van Natuur en Milieufederatie LimburgLimburgs LandschapARK NatuurontwikkelingNatuurmonumenten en Wereld Natuur Fonds, met steun van de Nationale Postcode Loterij.

Ook IVN Limburg is partner in dit project. Samen met onze landschapsgidsen, IVN-afdelingen en andere vrijwilligers gaan we de handen uit de mouwen steken! Want welke maatregelen kan jij nu nemen om straks droge voeten te houden? In het landschap, in de buurt en zelfs in je eigen achtertuin?

Zelf ook een mooi plan en op zoek naar financiering? Doe mee en dien je aanvraag in bij ons speciale Natuurfonds! Je leest er alles over op NatuurKracht.org

https://www.ivn.nl/app/uploads/sites/32/2023/08/logo_natuurkracht2_vierkant.png