Arendsvleugel in Ruinerwold opent Buitenlokaal

Drenthe 13 juni 2023

Op woensdag 7 juni was de feestelijke opening van het Buitenlokaal bij CBS De Arendsvleugel in Ruinerwold. Er werd gevierd dat de school nu een groene buitenruimte heeft die de fantasie prikkelt en bewegen stimuleert. De officiële openingshandeling werd gedaan door wethouders van gemeente De Wolden, Mark Turksma en Albert Haar. 

De leerlingen en leerkrachten zijn heel blij dat het plein is omgetoverd tot een groene en uitdagende omgeving om in te spelen, te leren en te bewegen. Er zijn nu bomen en planten voor schaduw, er is kunst die de verbeelding prikkelt en er zijn volop sportmogelijkheden om de kinderen in beweging te krijgen. Zo kunnen ze verstoppertje spelen in de wilgentunnel en wilgenhut, leren over groenten en kruiden in de schooltuin, struinen door mooie paadjes en klimmen en klauteren op de vele natuurlijke spelmaterialen, zoals boomstambanken, schuttingen en zelfs een grote speelboom.

Schoolpleinen Revolutie Drenthe

CBS De Arendsvleugel is een van de eerste scholen waarbij de omgeving is omgetoverd tot buitenlokaal binnen het project Schoolpleinen Revolutie Drenthe. Heel veel schoolpleinen in Nederland zijn vrijwel volledig versteend. In Drenthe brengen IVN Noord, Stichting Kunst & Cultuur en SportDrenthe daar met dit project samen verandering in. Ze realiseren dertig buitenlokalen: lokalen met ruimte, dynamiek, planten en dieren, waar wat te ontdekken en te onderzoeken valt. Een rijke speel- en leeromgeving die beweging stimuleert en alle zintuigen prikkelt.

Wil je jouw schoolplein ook omtoveren tot Buitenlokaal? Kijk op de site van de Schoolpleinen Revolutie Drenthe wanneer de volgende ronde om aan te melden opent.

Nieuws (27-03-2023): Arendsvleugel eerste school waar schop in de grond gaat

Ontdek meer over

Deel deze pagina