Natuur & Recreatie

Natuurbeleving zorgt voor rust en ontspanning. Daarom stimuleren we mensen om te recreëren in de natuur. Bijvoorbeeld in de Nationale Parken, de iconen van de Nederlandse natuur, waar IVN educatie en communicatie verzorgt.

Recreatieondernemers zijn de schakel tussen de natuur en haar bezoekers. Daarom leiden wij horeca- en recreatieondernemers op tot Gastheren van het gebied waar zij werken. Als gastheer vertellen zij recreanten alles over de mooiste natuurplekjes en cultuurhistorie van het gebied. Zodoende beleven gasten de omgeving optimaal en verrijkt het hun verblijf of bezoek aan het gebied. Ga naar Gastheer van het Landschap voor meer informatie.

Accepteer cookies

 

De eerstvolgende cursussen in Drenthe zijn:

Gastheer van de Drents-Friese Grensstreek 

Ben je ondernemer rondom het Drents-Friese Wold, Dwingelderveld of Holtingerveld? Dan kun je je aanmelden voor de cursus die in februari start.

Gastheer van de Drentsche Aa

Nationaal Park Drentsche Aa organiseert in februari / maart de cursus ‘Drentsche Aa Gastheerschap’ voor Drentsche Aa gebiedsondernemers. De cursisten leren in vier bijeenkomsten de verhalen, bijzonderheden en kwaliteiten van het Drentsche Aa landschap.

Wat kan IVN voor mij doen? 

Wil je meer weten over wat IVN Drenthe voor je kan betekenen op het gebied van Natuur & Recreatie? Neem dan contact op met Andre Brasse