Vrijwilligers

Contact met de natuur is van essentieel belang; zowel in een gezonde ontwikkeling van kinderen als voor het welzijn van volwassenen. Daarom laat IVN jong en ouder de natuur dichtbij beleven.

Activiteiten en cursussen

Wandelingen door prachtige natuurgebieden, een paddenstoelenexcursie of slootjesdag. De vrijwilligers van IVN organiseren allerlei natuur(belevings)activiteiten voor jong en ouder. Naast mooie activiteiten bieden de afdelingen allerlei cursussen aan. Meer weten over de natuur is boeiend, verrassend en stimulerend.

IVN vrijwilligers houden zich – naast het organiseren van activiteiten voor diverse doelgroepen – ook actief bezig met natuurontwikkeling, natuurbeheer en monitoring.

IVN in Drenthe

In Drenthe zijn 13 afdelingen actief. IVN’ers vinden het belangrijk om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de natuur. Zodat er – behalve trots en verbondenheid – ook een gevoel van verantwoordelijkheid ontstaat voor behoud van groen en natuur in de eigen omgeving.

Vind jij dat ook belangrijk? Of wil je mensen in jouw omgeving zelf de natuur van dichtbij laten beleven? Word dan (actief) lid bij een IVN-afdeling bij jou in de buurt! Het maakt niet uit of je veel of weinig van de natuur weet. Ben je enthousiast? Hou je van natuur en sta je achter het groene werk van IVN: kijk welke afdelingen bij jou in de buurt zijn.