Scharrelkidsfonds

Want ieder kind heeft recht op natuur

Met het Scharrelkids Fonds wil IVN haar droom verwezenlijken om ieder kind in Nederland voor zijn 12e jaar een onvergetelijke natuurbelevenis te bieden. Het fonds ondersteunt landelijke en lokale IVN-projecten en activiteiten die kinderen in contact brengen met de natuur.

Deel je onze droom? Draag dan nu bij aan een generatie die de natuur kent en waardeert, gezonder opgroeit en werkt en betrokken is bij een duurzame toekomst.

Over het IVN Scharrelkids Fonds
Het IVN Scharrelkids Fonds ondersteunt landelijke en lokale IVN-projecten die er op gericht zijn kinderen in contact te brengen met de natuur. Het bedrag dat je geeft, komt voor 100% ten goede aan het fonds. 

IVN Almere ontving al een bedrag uit het fonds voor de uitbreiding van het natuurontdekpad in het Vroege Vogelbos. En IVN-afdelingen in regio Maas & Mergelland investeren het bedrag dat zij ontvingen in een jeugdbegeleiderscursus, waarmee ze een speciale groep vrijwilligers opleiden om kinderen te begeleiden bij buitenactiviteiten. 

Het Scharrelkidsfonds heeft in 2015 zeven aanvragen toegekend. Voorbeelden hiervan zijn een natuurspeelplaats in Nieuwkoop, een smokkelpad in Maasduinen en een Scharrelbak in Norg.

We willen natuurlijk nog veel meer IVN-afdelingen ondersteunen met het IVN Scharrelkids Fonds. Met een periodieke schenking zijn we er van verzekerd dat we dit waar kunnen maken!

Je kunt op verschillende manieren bijdragen

Maak zelf geld over of machtig IVN

Maak een bedrag naar keuze over op rekeningnummer NL36 ABNA 024 90 86 697 ter attentie van IVN te Amsterdam, onder vermelding van 'Eenmalige donatie Scharrelkidsfonds'. Of maak gebruik van dit formulier om eenmalig een bedrag van je rekening af te schrijven ten behoeve van het IVN Scharrelkids Fonds.

Periodiek schenken

Met een periodieke schenking aan het Scharrelkids Fonds zijn wij voor langere tijd verzekerd van financiële steun. Je kan de gift volledig aftrekken van je belastbaar inkomen, en het is ook nog eens heel eenvoudig te regelen.    

Schenk je minimaal vijf jaar een vast bedrag aan het IVN Scharrelkids Fonds, dan kun je deze gift in de vorm van een periodieke schenking volledig aftrekken van je aangifte inkomstenbelasting. Sinds begin 2014 hoeft dit type schenking niet meer vastgelegd te worden in een notariële akte. Dat scheelt een hoop tijd én geld.

Jouw voordeel bij een periodieke schenking

Het bedrag dat je schenkt is, ongeacht de hoogte ervan, volledig aftrekbaar van je belastbaar inkomen. Afhankelijk van je inkomen ontvang je jaarlijks 37% tot 52% van het gedoneerde bedrag terug.   Schenk je bijvoorbeeld jaarlijks een brutobedrag van €100,- aan het IVN Scharrelkids Fonds, en zit je in het 42% belastingtarief, dan kost dit jou netto uiteindelijk slechts €58,-. Je krijgt namelijk 42% van €100,- terug van de belastingdienst.   Bereken je voordeel
Wil je jouw persoonlijke belastingvoordeel berekenen? Gebruik daarvoor de schenkcalculator.   

Hoe krijg je dit belastingvoordeel?

Je krijgt dit belastingvoordeel door eenvoudig de volgende stappen te doorlopen:

  • Download de Overeenkomst periodieke gift in geld, zowel het exemplaar voor de schenker als het exemplaar voor de ontvanger.
  • Vul beide exemplaren in (de toelichting kan hierbij helpen), print ze uit en onderteken ze.
  • Stuur beide overeenkomsten, samen met een kopie van een geldig legitimatiebewijs (en die van je partner indien van toepassing) in een envelop zonder postzegel naar IVN, t.a.v. Scharrelkids Fonds, Antwoordnummer 10168, 1000 RA Amsterdam.
  • Het ingevulde exemplaar voor de schenker wordt aangevuld door IVN. Deze ontvang je retour voor je eigen administratie. Het is belangrijk om dit formulier goed te bewaren voor je belastingaangifte. In de toelichting krijg je meer informatie over periodiek schenken en het invullen van de formulieren.  

Krijg je de formulieren liever toegestuurd in plaats van ze te downloaden van deze site? Dat kan. Wij sturen de overeenkomst graag naar je op. Stuur hiervoor een e-mail naar Servicedesk.ivn.nl.   

Meer informatie?

Neem contact op met Wilma Tichelaar via 020-6228115.