Scharrelkidsfonds

Want ieder kind heeft recht op natuur

Met het Scharrelkids Fonds wil IVN haar droom verwezenlijken om ieder kind in Nederland voor zijn 12e jaar een onvergetelijke natuurbelevenis te bieden. Het fonds ondersteunt landelijke en lokale IVN-projecten en activiteiten die kinderen in contact brengen met de natuur.

Deel je onze droom?

Draag dan nu bij aan een generatie die de natuur kent en waardeert, gezonder opgroeit en werkt en betrokken is bij een duurzame toekomst.

Het IVN Scharrelkids Fonds ondersteunt landelijke en lokale IVN-projecten die er op gericht zijn kinderen in contact te brengen met de natuur. Het bedrag dat je geeft, komt voor 100% ten goede aan het fonds.

IVN Almere ontving al een bedrag uit het fonds voor de uitbreiding van het natuurontdekpad in het Vroege Vogelbos. En IVN-afdelingen in regio Maas & Mergelland investeren het bedrag dat zij ontvingen in een jeugdbegeleiderscursus, waarmee ze een speciale groep vrijwilligers opleiden om kinderen te begeleiden bij buitenactiviteiten. 

We willen natuurlijk nog veel meer IVN-afdelingen ondersteunen met het IVN Scharrelkids Fonds. Met een periodieke schenking zijn we er van verzekerd dat we dit waar kunnen maken!

Je kunt op verschillende manieren bijdragen

 1. Maak zelf geld over 
  Maak een bedrag naar keuze over op rekeningnummer NL36 ABNA 024 90 86 697 ter attentie van IVN te Amsterdam, onder vermelding van 'Eenmalige donatie Scharrelkidsfonds'.
   

 2. Machtig IVN
  Je kunt direct doneren via een iDeal overboeking:

  Doneer direct


 3. Schenken met belastingvoordeel

  Met een periodieke schenking aan het Scharrelkids Fonds zijn wij voor langere tijd verzekerd van financiële steun. Je kan de gift volledig aftrekken van je belastbaar inkomen, en het is ook nog eens heel eenvoudig te regelen.  

  Wanneer het Scharelkids Fonds langdurig en structureel wilt steunen, is een periodieke schenking interessant voor jou én voor ons. Dat kan zonder tussenkomst van een notaris en is volledig aftrekbaar. Via deze overeenkomst steun je IVN voor tenminste 5 jaar en zorg je ervoor dat wij nog meer mensen bij de natuur kunnen betrekken. Zo zetten we ons samen in voor een natuurbeleving voor iedereen.

  Je schenkt ieder jaar een vast bedrag aan het Scharrelkidsfonds en kan deze schenking via een zogeheten ‘onderhandse schenkingsovereenkomst’ regelen. Er geldt een periode van minimaal 5 jaar. Jouw giften zijn in dat geval volledig aftrekbaar. Afhankelijk van het belastingtarief dat op jouw situatie van toepassing is, betaalt de fiscus een flink deel mee. Jouw schenking aan IVN wordt dus meer waard, zonder dat je er netto iets van merkt.

  Lees meer over Periodiek Schenken