We zijn zo trots als een pauw

We zijn zo trots als een pauw

IVN 16 november 2021

Trots als een pauw! Naast koningin Máxima sta je toch niet iedere dag en dan reikt ze ook nog eens de Prins Bernhard Cultuurfondsprijs 2021 aan je uit.

IVN-directeur Jelle de Jong glunderde van oor tot oor. In het schitterende Radio Kootwijk op de Veluwe mocht hij wereldkundig maken dat van de helft van het gewonnen geldbedrag het IVN Groene Schoolpleinenfonds wordt opgericht. Scholen, die hun plein willen inzetten voor het onderwijs, kunnen hiervoor bij dit fonds op naam een aanvraag doen.

Een van de speerpunten van IVN voor de komende jaren is het teweegbrengen van een groene revolutie op de basisscholen in ons land: groene schoolpleinen en meer natuuronderwijs. Onderzoek onder ouders van basisschoolleerlingen door Potter Marktonderzoek in opdracht van IVN toont nu aan dat ook ouders hieraan veel waarde hechten. Maar liefst driekwart van hen vindt het belangrijk dat hun kind op school veel over de natuur leert.

Het winnen van de Prins Bernhard Cultuurfondsprijs 2021 voelt voor IVN als een bekroning op het vele werk dat de afgelopen jaren door de organisatie, maar zeker ook door de vele vrijwilligers, is verzet. En IVN gaat onverminderd door met haar missie om mens en natuur met elkaar te verbinden.

Wil jij graag tips en inspiratie ontvangen om de natuur te beleven? Meld je daarom aan voor de maandelijkse Mens en Natuur nieuwsbrief.

Foto: Jorrit Lousberg

Deel deze pagina