TAUW verlengt sponsoring IVN-projecten

TAUW verlengt sponsoring IVN-projecten

IVN 11 maart 2021

TAUW en IVN zijn al lange tijd als partners aan elkaar verbonden. Ook dit jaar heeft TAUW het partnership opnieuw verlengd en steunt IVN zowel financieel (twintigduizend euro per jaar) als met hun expertise voor de projecten Nederland Zoemt en Schone Rivieren.

Net als IVN werkt TAUW aan een duurzame leefomgeving. ‘Dat maakt TAUW een logische zakelijke partner, en een trouwe partner bovendien’, zegt Wander van der Kolk, directeur Communicatie, Marketing en Programma’s IVN. ‘Sinds 2014 werken we samen in dit partnership. Steeds met een ander accent, op IVN-projecten passend bij de expertise en het werkveld van TAUW. Het laat zien hoe non-profit en bedrijfsleven elkaar kunnen versterken. Samen met partners als TAUW bereiken we meer impact voor een groene, gezonde wereld.’

Schone Rivieren en Nederland Zoemt

Binnen de huidige sponsorrelatie maken IVN en TAUW gebruik van elkaars kennis en expertise als het gaat om de aanpak van plastic zwerfafval en het vergoten van de bijenpopulatie in ons land. Dit gebeurt via de IVN-projecten:

Schone rivieren

Wereldwijd vormt de plasticsoep een bedreiging voor het milieu en de gezondheid van mens en dier. Dat probleem begint dichterbij dan je denkt. Plastic afval dat hier in de Nederlandse rivieren belandt, stroomt naar de Noordzee. IVN Natuureducatie, Plastic Soup Foundation en Stichting De Noordzee bundelen de krachten en brengen hierin verandering met het project Schone Rivieren. De aanpak richt zich op vier O’s: Opruimen, Onderzoeken, Ontdekken en Oplossen. Het doel? Plasticvrije rivieren in 2030.

Nederland Zoemt

Meer dan de helft van alle 358 bijensoorten is bedreigd. Bijen zijn ontzettend belangrijk voor onze voedselvoorziening: 80% van onze eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving door bijen en andere insecten. Het doel van het project Nederland Zoemt van IVN, LandschappenNL, Naturalis en Natuur & Milieu dat mogelijk is gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Postcodeloterij, is het structureel vergroten van het voedselaanbod en nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland.

Het bijzondere van deze sponsoring is dat we niet alleen financieel bijdragen maar dat we elkaar ook actief ondersteunen met kennisoverdracht, innovatie en praktische hulp’, vertelt Henrike Branderhorst, directeur bij TAUW. ‘Zo wordt de sponsoring wederkerig en geven TAUW-ecologen bijencursussen, heeft de “plastic-vanger” Shoreliner een mooie plek gekregen in het project Schone Rivieren en steken collega’s regelmatig de handen uit de mouwen om zwerfafval langs rivieren weg te halen.’

Over TAUW

TAUW is een Europees advies- en ingenieursbureau wat zich met ruim 1200 toegewijde professionals inzet om impactvolle oplossingen te creëren die zorgen voor een vitale leefomgeving. Als bedrijf is TAUW zich ook bewust van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom steunt TAUW initiatieven die bijdragen aan de vitale leefomgeving die zij nastreven.

Deel deze pagina