Koningin Máxima reikt Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2021 uit aan IVN

Koningin Máxima reikt Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2021 uit aan IVN

IVN 19 oktober 2021

Hare Majesteit Koningin Máxima reikt op dinsdagmiddag 16 november de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2021 uit aan IVN. De uitreiking aan IVN-directeur Jelle de Jong zal plaatsvinden in het voormalige zendstation Radio Kootwijk op de Veluwe.

Het Cultuurfonds kent deze oeuvreprijs jaarlijks toe aan een persoon of instelling met een grote staat van dienst op het gebied van cultuur, natuur of wetenschap in Nederland.

Het Cultuurfonds heeft de prijs dit jaar aan IVN toegekend omdat IVN jaarlijks duizenden mensen in contact brengt met de natuur en daarbij aandacht heeft voor groepen voor wie belangstelling voor de natuur niet vanzelfsprekend is. IVN organiseert natuuractiviteiten, cursussen en projecten om jong en oud te laten beleven hoe leuk, gezond en belangrijk de natuur is. 

Fonds op naam
Aan de prijs is een bedrag van 150.000 euro verbonden. IVN krijgt een Cultuurfonds op Naam met een startkapitaal van 75.000 euro en een vrij besteedbaar bedrag van 75.000 euro. De ontvangen van de oeuvreprijs bepaalt samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds welke projecten vanuit het fonds op naam worden ondersteund.

Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleert het Prins Bernhard Cultuurfonds jaarlijks meer dan 3.500 projecten door het hele land.

Wil je weten wat IVN allemaal doet? 

Beeld: © RVD – Z.M. de Koning

Deel deze pagina