Kinderboek ‘Alle bee(s)tjes helpen’ voor alle basisscholen

Kinderboek ‘Alle bee(s)tjes helpen’ voor alle basisscholen

IVN 6 september 2022

Vanaf 26 september 2022 ligt het boek ‘Alle kevertje credits w-onderwereldbee(s)tjes helpen’ op alle basisscholen in Nederland! Dit is het tweede leesboek uit de kinderboekenreeks die Onder het Maaiveld ontwikkelde om kinderen te leren over het belang van een gezonde bodem met een rijk bodemleven.

Het boek is ontwikkeld met kinderen uit groep 5 en 6, geschreven door Jolanda Horsten, uitgebracht door Uitgeverij Zwijsen en gedrukt op graspapier. Op 30 septeber zal het leesboek persoonlijk door Jolanda worden overhandigd aan de kinderen en leerkrachten die hebben meegeholpen aan de realisatie van de reeks. De lancering wordt feestelijk gevierd met een bezoek aan de tentoonstelling ‘Onderkruipsels’ in het Rijksmuseum.

Het boek kan in de klas goed gecombineerd worden met het gratis w-onderwereld lespakket voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw, ontwikkeld door IVN voor Onder het Maaiveld. Je kunt het lespakket downloaden.

 

Onder het Maaiveld

Onder het Maaiveld is een project van IUCN NL, De Vlinderstichting, NIOO-KNAW en het Centrum voor Bodemecologie waar IVN Natuureducatie als educatiepartner bij betrokken is. Doel van het programma is om een structurele verandering in de omgang met onze waardevolle bodem teweeg te brengen en zo te zorgen voor het herstel van het bodemleven in Nederland. Onder het Maaiveld wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Onder het maaiveld

 

Deel deze pagina