IVN en Qompas ontwikkelen lesmateriaal klimaatverandering voor jongeren

IVN en Qompas ontwikkelen lesmateriaal klimaatverandering voor jongeren

IVN 25 augustus 2021

De afgelopen tijd heeft IVN samen met Qompas lesmateriaal ontwikkeld over klimaatverandering voor het voortgezet onderwijs. Het eindresultaat is een vierdelige lessenreeks die aansluit bij het burgerschapsonderwijs. 

Het lesmateriaal is ontwikkeld in het kader van het burgerschapsonderwijs en sluit aan bij de voorstellen voor het nieuwe curriculum. Het materiaal bestaat uit een 4-delige lessenreeks die leerlingen een goede introductie geeft tot klimaatverandering. Leerlingen leren over de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering, denken na over vragen als wie zijn er verantwoordelijk, welk gevoel roept klimaatverandering bij mij op en gaan aan de slag met een actieplan tegen klimaatverandering.  

Elke les is met een lesbrief, werkblad(en) en PowerPointpresentatie klaar voor gebruik. Het lesmateriaal is geschikt voor 3 en 4 vmbo-vwo. Iedere les duurt 50 minuten. De lessen vormen als reeks een mooi geheel, maar zijn ook los inzetbaar. 

Benieuwd geworden naar het materiaal? Op deze pagina  is meer informatie te vinden, daar zijn ook les 1 en 2 te downloaden. Ben je docent in het voortgezet onderwijs en wil je graag gebruik maken van alles lessen dan verwijzen we je door naar de omgeving van Qompas voor de klas. 

Deel deze pagina