Het NK Tegelwippen is terug!

Het NK Tegelwippen is terug!

IVN 25 maart 2022

Heel Holland wipt

Het wipseizoen is weer begonnen: van 21 maart t/m 31 oktober spelen we het NK Tegelwippen. Welke gemeente wipt de meeste tegels en vervangt ze door groen? Het belooft weer een spannende wedstrijd te worden! Ruim 100 gemeenten hebben zich aangemeld en iedereen kan meedoen door tegels te wippen in z’n eigen (gevel)tuin!

Gemeente aanmelden

Natuurlijk draait het kampioenschap niet alleen om rivaliteit, maar heeft het een hoger, gemeenschappelijk doel. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Voor het NK Tegelwippen sporen we alle bestuurders aan hun gemeente in te schrijven! Ben of ken jij een bestuurder? Zorg dan dat je gemeente wordt opgegeven voor deelname!

Nu aanmelden

Waarom tegelwippen?

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of je kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen.

Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid.

Vervang dus je (tuin)tegels door groen!

Zo doe je als gemeente mee

Meedoen aan het NK Tegelwippen is makkelijk en gratis. Iedere gemeente gaat op zijn eigen manier aan de slag om bewoners aan te zetten hun (gevel)tuin te onttegelen van 21 maart tot 31 oktober. Zo ga je te werk:

Stap 1: Aanmelden
Meld je gemeente aan via het aanmeldformulier

Stap 2: Competitie
Wakker de strijd aan binnen de gemeente! Deel jullie deelname aan het NK Tegelwippen op de social media kanalen van jullie gemeentes.

Stap 3: Tegelwippen
Zet de bewoners van je gemeente aan om zoveel mogelijk tegels uit hun eigen (gevel)tuin te verruilen voor groen en laat ze dit registreren op de website van het NK Tegelwippen. De communicatietools en voorbeelden die wij met je delen kunnen daarbij helpen.

Stap 4: Winnen
Doordat iedereen in jouw gemeente van 21 maart tot 31 oktober tegels heeft vervangen voor groen en misschien wint jouw gemeente dan wel de Gouden Tegel!

Bron: nk-tegelwippen.nl

Deel deze pagina