Henriëtte Beukema nieuwe directeur IVN Noord

Henriëtte Beukema nieuwe directeur IVN Noord

IVN 9 februari 2022

Vanaf 11 april volgt Henriëtte Beukema Mark Tuit op als directeur van IVN Noord. Graag stelt zij zichzelf hierbij aan jullie voor: 

“Mijn geboortewieg stond in 1968 in Winschoten en ik ben opgegroeid in verschillende delen van Nederland. Na de HAVO heb ik de lerarenopleiding Textiele Werkvormen en Gezondheidskunde gedaan in Leeuwarden en daarna heb ik tot 2003 in het MBO gewerkt. Vervolgens ging ik als rayonmanager aan de slag bij Randstad Uitzendbureau om vervolgens na een aantal jaren weer terug te keren naar het  MBO als teammanager. 

In 2007 zijn mijn vriend en ik verhuisd naar “Er gaat niets boven Oost Groningen,” waar ik sinds 2015 werk bij Stichting Kinderopvang KiWi als directeur. De afgelopen jaren heb ik er, samen met alle collega’s, voor gezorgd dat er goede kindvoorzieningen blijven en komen in Oost Groningen, waar kinderen spelen, leren en zich kunnen ontwikkelen, ouders ontzorgd worden en waar medewerkers met plezier werken en zich ontwikkelen. Waar elk kind en elke medewerker zichzelf kan zijn vanuit de vier pijlers: werk-, speel-, lees- en beweegplezier.

We wonen in Oostwold, een klein dorpje boven Winschoten. Naast het werk ben ik actief in een aantal netwerken in de regio, waaronder dorpsbelangen Oostwold, Leader Oldambt en de Rabobank. In mijn vrije tijd doe ik aan yoga, bewegen, wandelen in de natuur, klussen, boeken lezen, theater bezoeken en sociale activiteiten met mijn vriend, familie en vrienden.
De afgelopen twee jaren ben ik mij bewuster geworden van de natuur in mijn eigen omgeving. Ook bij de kinderopvang zijn wij actief bezig geweest met dit thema. Er is een natuur BSO ontstaan waar kinderen altijd buiten spelen. En er wordt gewerkt aan het groener maken van de speelpleinen. Ook gezond eten en drinken en meer bewegen zijn speerpunten.

De laatste jaren volg ik IVN actief en werd ik steeds enthousiaster over de organisatie en de missie. Toen de vacature voor een nieuwe directeur voor IVN Noord voorbijkwam, heb ik dan ook meteen gereageerd. Ik ben blij met het vertrouwen dat de sollicitatiecommissie mij heeft gegeven als opvolgster van Mark.  

De Kiekkaaste Met veel enthousiasme zal ik het werk van Mark continueren en versterken, samen met alle partners en natuurlijk mijn nieuwe collega’s en alle vrijwilligers. Laten we met onze passie voor de natuur de komende jaren aan de slag gaan om mensen te verbinden met natuur en ze te laten ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond en belangrijk natuur is!  

Op de foto zie je trouwens mijn mooiste natuurplek in het noorden: de buitengaatse vogelkijkhut De Kiekkaaste in Nieuw  Statenzijl.

We ontmoeten elkaar vanaf 11 april!

Henriëtte Beukema
 

Deel deze pagina