Factsheet ‘Het schoolplein als beweeg- en leerplein’

Factsheet ‘Het schoolplein als beweeg- en leerplein’

IVN 19 november 2021

Bijna de helft van de kinderen in Nederland beweegt te weinig. Kinderen zitten urenlang per dag en spelen minder buiten. Dat is een gemiste kans: wie op jonge leeftijd plezier ervaart in sport en bewegen, ontwikkelt dikwijls een actieve leefstijl op latere leeftijd. Jong (aan)leren is later profiteren! Er is een plek waar alle kinderen samenkomen: op school. Als bewegen ‘het nieuwe normaal’ wordt, dan hoort een beweegvriendelijke schoolomgeving ook de norm te zijn.
 
IVN heeft samen met KVLO, KCSB, Mulier Instituut, Jantje Beton, JOGG, Wij Buurtsportcoaches en BuurtspeelcoachIn een factsheet gemaakt over de voordelen en kansen voor het schoolplein als beweeg- en leerplein en welke factoren spelen, bewegen en leren bevorderen. Niet alleen op het gebied van de inrichting, maar ook bij het gebruik en de organisatie hiervan.

Download hier de factsheet. 
 
Deze factsheet is één van de acties om scholen en gemeenten in staat te stellen om het schoolplein te verbeteren. Komende tijd worden meer hulpmiddelen ontwikkeld, zoals een beweegvriendelijkheidsscan voor het schoolplein, en reiken we goede voorbeelden en good practices aan.

Blijf op de hoogte van deze hulpmiddelen en nieuws rondom schoolpleinen via de Kind & Natuur nieuwsbrief

Deel deze pagina