Junior Rangers
IVN
maandag10sep2018

17th International Junior Ranger Camp

De 16 jarige Silke en Daan zijn twee Junior Rangers uit Nederland die samen met hun mentor Erica waren geselecteerd om van 9 t/m 15 juli deel te nemen aan het 17e Internationale Junior Ranger Camp. 
Het kamp was dit keer in Mueritz National Park in Duitsland, waar meer dan 40 deelnemers samen kwamen. Het is een geweldige ervaring voor jongeren en rangers uit heel Europa. Zoals alle deelnemers na afloop zeiden was het een "AMMMMMMAAAAAAZING camp"!

JR Int Camp 2018 - Ned delegatie
Programma
Junior Rangers en hun mentoren hebben de kans gehad om een ​​deel van deze oude beukenbossen van Duitsland te ontdekken die tot het UNESCO-werelderfgoed "Oerbeukenbossen van de Karpaten en andere regio's van Europa" behoren  en de wildernis in het parkgebied ontdekken.
Het kampprogramma was een goede mix van leeruitwisselings activiteiten, excursies om het parkgebied te ontdekken, praktisch natuurbeheer in verschillende vormen, spelletjes en andere internationale bijeenkomsten.

JR Int Camp 2018 - Eiken 1000 jaarMaar het belangrijkste ingrediënt voor het succes van het kamp was duidelijk de jongeren zelf, die uit 13 verschillende landen kwamen (inclusief een delegatie uit Israël!) En hiermee 19 verschillende beschermde gebieden vertegenwoordigden. Samen hebben ze elkaar hun thuisparken gepresenteerd en hun ervaringen als Junior Rangers gedeeld. 

Wat vonden de Junior Rangers het leukst?
Samen zingen bij het kampvuur en in de bus, fietsen in het bos en kanoën op het meer van Mueritz, de 1000 jaar oude eiken en de vele plant- en diersoorten ontdekken die in het park leven, helpen bij het herstellen van paden, moerassen en het beheren van orchideeënhabitats ... genoten van het ontdekken van het prachtige landschap van het park gemaakt van talrijke meren en grote bossen - die nu worden teruggegeven aan de wildernis.

JR Int Camp 2018 - kampvuurNa afloop
De jongeren hebben veel nieuwe vrienden leren kennen; meer vertrouwen in het spreken in het Engels en voor een breed publiek; betere kennis over soorten (vissen, eiken, visarenden, vleermuizen ...) en de Junior Ranger-programma's in andere landen; belangstelling voor onderzoek; nieuwe liedjes en dansen geleerd en nog veel meer ...

Voor meer informatie: zie website Europarc Junior Ranger

JR Int Camp 2018 - kanoJR Int Camp 2018 - natuuronderhoudJR Int Camp 2018 - SuppenJR Int Camp 2018 - PresentatiesJR Int Camp 2018 - Afscheid