Junior Ranger Programma

Iedere Junior Ranger groep heeft een eigen programma.
Het programma is er op gericht om je eigen Nationaal Park of natuurgebied op en top te leren kennen.

We komen hiervoor één maal in de maand een zaterdagochtend bij elkaar. Aan het einde van het seizoen sluit je het programma af met een kamp. Naast dat je gezellig met je vrienden om een kampvuur kunt kletsen ga je hier ook alles wat je geleerd hebt in de praktijk brengen. 

Activiteiten
Tenminste negen bijeenkomsten per jaar komen we bij elkaar, waarvan de laatste bijeenkomst van het seizoen het kamp is (met tenminste één overnachting).  
De activiteiten zijn er op gericht dat we zo veel mogelijk leren over wat er in ons gebied moet gebeuren om het te beheren en te behouden. Dit kan zijn:


Junior Rangers komen naar je toe!
Bij evenementen of speciale activiteiten worden we als Junior Rangers regelmatig gevraagd mee te helpen. Om hierbij te helpen kunnen we zelf kiezen of we hier bij kunnen of willen helpen.
Deze activiteiten horen niet bij het reguliere programma, maar zijn wel heel leuk én leerzaam. Zo kunnen we dan vaak ook vertellen wat we allemaal doen in ons gebied én waarom.

Internationale en uitwisselingskampen
Door EUROPARC wordt ieder jaar een ‘EUROPARC International Junior Ranger Camp’ georganiseerd ergens in Europa. Hier kunnen twee jongeren per groep naar toe met een maximum van vier jongeren per land.
Hiernaast worden er voor én door ons zelf ook uitwisselingskampen georganiseerd met andere Junior Ranger groepen uit Nederland of het buitenland. Hier kunnen alle Junior Rangers -die hiervoor uitgenodigd worden- aan mee doen.

Kosten
Om mee te doen met het normale programma betaal je slechts €50,- per jaar. Dat is inclusief een warme jas, badge en het afsluitende zomerkamp. Voor het meedoen aan een internationaal of uitwisselingskamp betaal je extra, afhankelijk waar het kamp wordt georganiseerd.