Over Nature Bits

Ben jij tussen de 18 en 30 jaar en wil jij je graag actief inzetten voor een groene, duurzame toekomst? Bij Nature Bits sta jij aan het stuur: samen met gelijkgestemde jongeren bouw je mee aan een landelijke beweging die zich op geheel eigen manier inzet voor de natuur. Hoe? Door zoveel mogelijk natuurkennis op te doen en deze kennis met elkaar en anderen te delen. 

over nature bits

Wat zijn Nature Bits?

Nature Bits zijn inspirerende leerervaringen midden in de natuur; georganiseerd door jongeren, voor jongeren. Tijdens een Nature Bit ga jij een halve dag tot twee dagen samen met natuurexperts de Nederlandse natuur ervaren. Zo leer je over actuele groene thema's en krijg je workshops en trainingen om te leren hoe jij kan bijdragen aan die groene, duurzame toekomst.

Waarom Nature Bits?

Bij Nature Bits leer je niet alleen veel over natuuronderwerpen, je bouwt daarnaast een netwerk op en doet ervaring op in de jungle van de groene sector. Maar bovenal zet je je in voor de natuur en zullen we er alles aan doen om samen ook ánderen te inspireren en te enthousiasmeren om hetzelfde te doen.

Hoe werkt het?

Voor €24 per jaar kan jij deelnemen aan vier verschillende Nature Bits per jaar. Meer informatie hierover vind je bij aanmelding voor een Nature Bit.

Ben jij helemaal enthousiast geworden na je deelname aan een Nature Bit? Dan kan je als koploper samen met andere jongeren je eigen Nature Bit organiseren. Ook is het mogelijk om als vrijwilliger mee te gaan met verschillende Nature Bits om bijvoorbeeld foto's te maken, teksten te schrijven of mee te helpen met de kookploeg.

Download onze folder voor meer informatie.

Nature Bits Folder