Voor IVN-afdelingen

Het Bewaarde Land is een uniek programma waarvan is aangetoond dat het een positieve impact heeft op kinderen. Onder andere het persoonlijk contact met de Wachters en Fleur (vrijwilligers), de diversiteit in activiteiten en de duur van het volledige programma (drie hele schooldagen) maken het een succesvol natuurbelevingsprogramma met jaarlijks honderden deelnemende basisschoolleerlingen. Om nóg meer kinderen deze ervaring te bieden is Het Bewaarde Land op zoek naar enthousiaste IVN’ers die zelf een Bewaarde Landlocatie willen opzetten. IVN-afdelingen krijgen op die manier eigenaarschap over hun eigen natuurbelevingslocatie met eigen vrijwilligers en daarmee toegang tot een diepgaande natuurbeleving voor kinderen.

De aanpak om Het Bewaarde Land landelijk onder te brengen bij IVN-afdelingen past naadloos in het inclusiever werken van alle IVN’ers. Het is van belang dat alle IVN’ers (beroepskrachten en vrijwilligers) nog beter samenwerken en nieuwe vrijwilligers verwelkomen. Want samen bereiken we meer.

Wat bieden wij?

  • Een starterspakket met handleidingen op basis van 25 jaar ervaring met natuurbeleving.
  • Twee opleidingen voor het 1) Opzetten van een Bewaarde Landlocatie en 2) Uitvoeren en organiseren van het programma.

Wat vragen we van jou?

Om een succesvolle Bewaarde Landlocatie op te zetten gelden een aantal randvoorwaarden voor zowel de locatie als betrokken vrijwilligers. Klik hier voor een overzicht van deze voorwaarden.

Lijkt het je leuk om zelf ook een Bewaarde Landlocatie op te zetten?

Meld je aan!

Heb je een vraag? Mail gerust naar hetbewaardeland@ivn.nl