Het Bewaarde Land
Kind & Natuur
dinsdag20apr2021

Het Bewaarde Land en VNMH NatuurAvontuur brengen aanbod aan basisscholen samen

Het Bewaarde Land is sinds juni 2020 ook in Hilvarenbeek te vinden. Daar staat het huisje van Fleur nabij de trimbaan in het Groot Loo. Zo kunnen we ook leerlingen uit groep 5 en 6 van Hilvarenbeekse basisscholen drie dagen onderdompelen in de natuur.

VNMH NatuurAvontuur (Vereniging Natuur & Milieu Hilvarenbeek) biedt ook natuureducatief aanbod voor basisscholen uit Hilvarenbeek. Net als bij Het Bewaarde Land gaat het om lesstofvervangende programma's die in de lente en herfst plaatsvinden. Tijdens de programma's van NatuurAvontuur maken leerlingen uit groep 1 t/m 8 één dagdeel beperkt kennis met de natuur.

Om als aanbieders van natuureducatie voor basisscholen in Hilvarenbeek elkaar te versterken, wordt Het Bewaarde Land opgenomen onder het aanbod van VNMH NatuurAvontuur. Zo kunnen scholen kiezen uit een totaal aanbod van natuur- en milieueducatie voor leerlingen uit groep 1 t/m 8 en verdieping voor groep 5/6. De vrijwilligers van zowel VNMH NatuurAvontuur als Het Bewaarde Land versterken elkaar en worden ondersteund door de beroepskrachten van IVN Natuureducatie.