Programma

Ecologie, didactiek en pedagogiek

Na de opening door dagvoorzitter Marc Veekamp (IVN) doet Daan Bleichrodt (IVN) de inhoudelijke aftrap. Daan neemt ons mee in het succes van de Tiny Forests. Hij presenteert de eerste resultaten van de monitoring van de kleine wildernissen. En hij zoomt in op de educatieve mogelijkheden van een Tiny Forest. 

Tweede plenaire spreker is Claire Warden (Mindstretchers). Vanuit haar ervaring in haar Schotse natuurkinderdagverblijven neemt zij ons mee in ‘Nature Pedagogy’. In het bijzonder staat ze stil bij de pedagogische waarde van bos(jes). Ze laat je denken over de minimale omvang van een bosje voor kinderen en de relatie tussen leeftijd en bosbeleving. Haar bijdrage is in het Engels.

Uiteraard ga je ook zelf het bos beleven. Daarbij kun je kiezen uit veel verschillende invalshoeken. In de middag volg je twee workshops, waarmee je jouw dag verdieping geeft. Tijdens de lunch en borrel kan je je laten inspireren op de Natuurmarkt en is er ruimte om te netwerken en te ontspannen in de prachtige omgeving van landgoed Zonheuvel. 

Programma

Tijd Activiteit
09.00 Ontvangst
10.00 Opening door dagvoorzitter Marc Veekamp, IVN Natuureducatie.
10.15

Plenaire lezingen

  1. ‘Tiny Forest: een didactisch, ecologisch en sociaal verhaal’. Door Daan Bleichrodt, IVN Natuureducatie.
  2. ‘Forest as pedagogical environment’. Door Claire Warden, Mindstretchers. (in het Engels)
11.15 Pauze en Natuurmarkt
11.45 Buitenactiviteiten Bosbeleving
13.00 Lunch en Natuurmarkt
14.00 Workshops en salons ronde 1
15.00 Wisselen
15.15 Workshops en salons ronde 2
16.15 Op adem komen
16.30 Borrel en Natuurmarkt
17.00 Einde conferentie

Klik hier voor een overzicht van de workshops tijdens de conferentie. Je kan ook alvast een kijkje nemen wie er o.a. op de Natuurmarkt staan. Wil je zelf een plekje tijdens deze markt? Neem contact op!