Weidewandeling in Wilsum naar de kievitsbloemen

Met IVN natuurgidsen op excursie in Wilsum op zondag 23 april. Vanaf de Sint Lambertuskerk, Dorpsweg 13 in Wilsum wandelen we door het uiterwaardengebied langs de IJssel.

We hopen op veel bloeiends en staan uitdrukkelijk stil bij de honderden wilde kievitsbloemen in dit gebied. Hopelijk bloeien ze tijdens onze excursie. Omdat de kievitsbloem slecht tegen veranderingen in de grondwaterstand kan, is het afwachten of de plant zich hier, na de zomerbedverlaging van de IJssel, de bypass rondom Kampen en de droogte van vorige zomer, kan handhaven.
“Voor wie zijn wilgen belangrijk” en hoe zit het “Met je voeten in de IJssel”? Kom je luisteren naar het geklepper van de ooievaars of proeven van het zoets van de dovenetels? Kom het, samen met je kinderen, beleven van 14.00 -16.00 uur. Stevige schoenen of laarzen worden aanbevolen voor de tocht van ongeveer 4 km.

Sint Lambertuskerk, Dorpsweg 13, 8274AD Wilsum

Waar
Sint Lambertuskerk
Dorpsweg 13
8274 AD Wilsum
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: De excursie is gratis, maar meteen vrijwillige bijdrage help je ons en de natuur! Geen contant geld bij je? Geen nood, een QR code biedt uitkomst.
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina